5 Απρίλιος 2014, 11:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:23

Νεκρό βρέφος από υπερβολική δόση μορφίνης

  • Μητέρα πέταξε το μώρο της στα σκουπίδια

Νεκρό βρέφος από υπερβολική δόση μορφίνης. Το θήλαζε η ναρκομανής μητέρα του

Σε 20 χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε μία Αμερικανίδα για τη δολοφονία του 6 μηνών μωρού της το οποίο θήλαζε όσο εκείνη έκανε χρήση ναρκωτικών.

Μια αμερικανίδα από την Νότια Κορολίνα καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 20 ετών για τη δολοφονία του 6 μηνών βρέφους της. Αιτία θανάτου του μωρού φέρεται πως ήταν το δηλητηριασμένο με ναρκωτικά γάλα της μητέρας από το οποίο θήλαζε το βρέφος.

Η Στέφανι Αϊρίν Γκριν 39 ετών, καταδικάστηκε για ανθρωποκτονίαα από κακοποίηση ανηλίκου και ακούσια ανθρωποκτονία. Η κόρη της Γκριν πέθανε τον Νοέμβριο του 2010 από υπερβολική δόση μορφίνης, αναφέρει η εφημερίδα Spartanburgh Herald Journal.

Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, η Γκριν έκανε χρήση διαφόρων φαρμάκων, συμπεριλαμβανομένης της μορφίνης και αναλγητικών, προτού πεθάνει το βρέφος. Η Γριν είχε «αμελήσει» να ενημερώσει τους γιατρούς που της συνταγογραφούσαν τα φάρμακα ότι θήλαζε.

Ο εισαγγελέας τόνισε στο δικαστήριο ότι δεν είναι δυνατόν η 39χρονη να μη γνώριζε τις πιθανές επιπτώσεις των φαρμάκων στο μωρό επειδή η ίδια είχε αποφοιτήσει από τη νοσηλευτική. Ανέφερε επίσης ότι η Γκριν ήξερε πώς να αποσπά περισσότερες συνταγές από γιατρούς, οι οποίοι είχαν ωστόσο παντελή άγνοια για την εγκυμοσύνη της.

Πηγή: newsit.gr