7 Νοέμβριος 2019, 08:56 - Τελευταία Ενημέρωση: 7 Νοέμβριος 2019, 08:27

Για 20ή χρονιά βραδιά ποντιακής γαστρονομίας από τους «Ακρίτες» Επταμύλων Ν. Σερρών

  • Για 20ή χρονιά βραδιά ποντιακής γαστρονομίας από τους «Ακρίτες» Επταμύλων Ν. Σερρών
    (Φωτ.: Σύλλογος Ποντίων Επταμύλων Σερρών «Ακρίτες»)

Εδώ και 20 χρόνια ο Σύλλογος Ποντίων Επταμύλων Ν. Σερρών «Οι Ακρίτες» διοργανώνει βραδιά με ποντιακά εδέσματα. Η εκδήλωση αυτή είχε ξεκινήσει με λίγο διαφορετικό χαρακτήρα, αλλά στα πέρασμα των χρόνων άλλαξε. Τα πρώτα χρόνια αφορούσε αποκλειστικά τα άτομα τρίτης ηλικίας του σωματείου, αλλά σιγά-σιγά άρχισαν να δίνουν το παρών όλα τα μέλη και οι φίλοι των «Ακριτών» με αποτέλεσμα σήμερα να αποτελεί μια από τις πιο επιτυχημένες εκδηλώσεις τους.

Φέτος η μεγάλη βραδιά θα γίνει την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου στς 20:30, στο οικογενειακό κέντρο «Μύλος».

Τα μέλη του Συλλόγου γνωρίζουν πολύ καλά την ποντιακή παραδοσιακή μαγειρική, έχοντας στο ενεργητικό τους δεκάδες συμμετοχές σε διαγωνισμούς από τους οποίους έχουν αποσπάσει και βραβεία. Η τελευταία ήταν στο Φεστιβάλ Παραδοσιακής Γαστρονομίας που διεξήχθη στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης «SEREXPO 2019», όπου κέρδισαν δύο βραβεία (χάλκινο και αργυρό).

Το βράδυ της εκδήλωσης θα προσφερθούν ποντιακά φαγητά και γλυκά διεγείροντας ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Φυσικά θα υπάρχει και ποντιακή μουσική, καθώς και παρουσίαση ποντιακών χορών από τα παιδικά τμήματα του συλλόγου.

Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα θα βρίσκονται οι: Αντώνης Παπαδόπουλος στη λύρα και το τραγούδι, Κωστας Ξενίδης στο τραγούδι, Γιάννης Χριστοφορίδης στη λύρα και το τραγούδι και Αριστοτέλης Αρχιτεκτονίδης στη λύρα. Στην επιμέλεια του ήχου και στα πλήκτρα θα είναι ο Οδυσσέας Σαμανίδης, στο νταούλι ο Κώστας Αγγελίδης και ο Δημήτρης Καρακάσης. Κατά τη διάρκεια της βραδιάς θα παρουσιαστεί και το νέο CD του Αριστοτέλη Αρχιτεκτονίδη Ποντίων έγερσις.

Ελένη Κάλλη