5 Νοέμβριος 2019, 20:58 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Νοέμβριος 2019, 20:52

Θεσσαλονίκη: Συνεχίζεται η μεγάλη αιμοδοσία για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων

  • Θεσσαλονίκη: Συνεχίζεται η μεγάλη αιμοδοσία για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων
    (Φωτ.: Facebook / Δήμος Νεάπολης-Συκεών)

Διαθέτοντας λίγα λεπτά από το χρόνο τους προκειμένου να χαρίσουν αίμα, πολύτιμο για όσους το έχουν ανάγκη, εθελοντές και εθελόντριες στη Θεσσαλονίκη έστειλαν παράλληλα ένα ηχηρό μήνυμα για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων, στην οποία είναι αφιερωμένη η μεγάλη αιμοδοσία του Δήμου Νεάπολης-Συκεών.

Η αιμοδοσία ξεκίνησε το περασμένο Σάββατο και θα ολοκληρωθεί το επόμενο Σάββατο, σε συνεργασία με τα νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ, Θεαγένειο, Ιπποκράτειο και Γ. Παπανικολάου.

Εκατοντάδες είναι οι φιάλες αίματος που έχουν ήδη συγκεντρωθεί, καθώς η προσέλευση του κόσμου είναι εντυπωσιακή – πολλοί σύλλογοι και πολλά σωματεία δίνουν οργανωμένα το παρών. Παράλληλα, γίνεται ενημέρωση για τη δωρεά οργάνων και την προσφορά μυελού των οστών και βλαστοκυττάρων, αλλά και εγγραφή στον κατάλογο του Δικτύου Αιμοπεταλίων.

Το πρόγραμμα
Την Τετάρτη από τις 10:00 έως τις 20:00 όσοι το επιθυμούν μπορούν να δώσουν αίμα στο δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών (Στρ. Σαράφη 1, Συκιές). Την Πέμπτη και την Παρασκευή κλιμάκιο αιμοδοσίας θα υπάρχει από τις 10:00 έως τις 20:00 στο Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης (Ελ. Βενιζέλου 125, περ. Στρεμπενιώτη), ενώ το Σάββατο το κλιμάκιο θα είναι στον ίδιο χώρο από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.


(Φωτ.: Facebook / Δήμος Νεάπολης-Συκεών)

Ποιοι εξαιρούνται
Σύμφωνα με τα επιδημιολογικά δεδομένα του ΚΕΕΛΠΝΟ, εξαιτίας των κρουσμάτων ελονοσίας από την αιμοδοσία εξαιρούνται οι πολίτες που κατοικούν ή εργάζονται:

  • Στο Δήμο Κορδελιού-Ευόσμου.
  • Στις δημοτικές ενότητες του Δήμου Δέλτα: Εχεδώρου, Καλοχωρίου, Νέας Μαγνησίας, Διαβατών και Σίνδου.
  • Στη δημοτική ενότητα Μενεμένης του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης (συμπεριλαμβάνονται οι περιοχές Νέα Μενεμένη, Βόσπορος, Άγιος Νεκτάριος - Δενδροπόταμος, Μουριές).