5 Νοέμβριος 2019, 17:59 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Νοέμβριος 2019, 17:47

ΣτΕ: Νόμιμα τα πρόστιμα των 3,47 ευρώ στον ΟΤΕ για τα καρτοτηλέφωνα στη Θεσσαλονίκη

  • Σήμερα η απόφαση του ΣτΕ για τις περικοπές στις συντάξεις
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Συμέλα Παντζαρτζή)

Σχεδόν 3,47 εκατ. ευρώ καλείται να πληρώσει ο ΟΤΕ στο Δήμο Θεσσαλονίκης με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε ότι υπήρξε αυθαίρετη κατάληψη κοινόχρηστων δημοτικών χώρων για την εγκατάσταση καρτοτηλεφώνων.

Τα πρόστιμα αφορούν το διάστημα 2001-2003. Ο ΟΤΕ προσέφυγε στα Διοικητικά Δικαστήρια αλλά οι αποφάσεις που εκδόθηκαν από το Εφετείο ήταν σε βάρος του και έτσι ζήτησε αναίρεση από το ΣτΕ.

Ο ΟΤΕ υποστήριξε ότι οι αποφάσεις του δήμου για τον καθορισμό των συντελεστών υπολογισμού των τελών κατάληψης κοινοχρήστων χώρων εκδόθηκαν κατά παράβαση των συνταγματικών αρχών της ισότητας και της αναλογικότητας. Παράλληλα, τόνισε ότι τα τέλη έχουν καθοριστεί κατά τρόπο αυθαίρετο, σε εξαιρετικά υψηλό ποσό, αλλά και δυσανάλογα πολλαπλάσιο του καθορισθέντος για άλλες ανάλογες περιπτώσεις.

Το Β’ Τμήμα του ΣτΕ με μια σειρά αποφάσεών του (2090-2094/2019), απέρριψε τις αιτήσεις ακύρωσης που είχε καταθέσει ο Οργανισμός. Οι σύμβουλοι Επικρατείας, δηλαδή, αποφάνθηκαν ότι οι αποφάσεις του Διοικητικού Εφετείου Θεσσαλονίκης είναι σύμφωνες με τη νομολογία.