5 Νοέμβριος 2019, 12:16 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Νοέμβριος 2019, 12:19

Ρώσοι προσπαθούν να περάσουν ράβδους χρυσού στην Κίνα

  • Ρώσοι προσπαθούν να περάσουν ράβδους χρυσού στην Κίνα
    (Φωτ. αρχείου: EPA - PHOTO AFPI /Yoshikazu Tsuno /yt/ta)

Μια περίεργη «συνήθεια» έχουν αποκτήσει πολλοί Ρώσοι στη ρωσική Άπω Ανατολή: Προσπαθούν να περάσουν παράνομα ράβδους χρυσού στην Κίνα, χωρίς να τα καταφέρνουν πάντα. Πριν από λίγα 24ωρα Ρωσίδα συνελήφθη σε σημείο ελέγχου στα ρωσοκινεζικά σύνορα, στην πόλη Ζαμπαϊκάλσκι, έχοντας κρυμμένα στα παπούτσια της δύο κιλά χρυσού!

Η αξία των ράβδων «που ήταν αυτοσχέδιοι» ξεπερνά τα πέντε εκατομμύρια ρούβλια, δηλαδή είναι περίπου 70.900 ευρώ.

«Η νεαρή γυναίκα περπατούσε με αφύσικο τρόπο (…) και ήταν νευρική την ώρα που περνούσε από το τελωνείο», σύμφωνα με ανακοίνωση της τοπικής υπηρεσίας τελωνείων. Μετά τον έλεγχο στον οποίο υποβλήθηκε με ανιχνευτή μετάλλων «παρέδωσε οικειοθελώς οκτώ ράβδους χρυσού, συνολικού βάρους 1.863 γραμμαρίων, τις οποίες είχε κρύψει στις σόλες των παπουτσιών της με κολλητική ταινία», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Η νεαρή γυναίκα δήλωσε ότι ένας Κινέζος της ζήτησε να μεταφέρει τον χρυσό και οι ρωσικές Αρχές ξεκίνησαν έρευνα «για παράνομη διακίνηση στρατηγικών πόρων».

Από την αρχή του έτους πολλοί Ρώσοι έχουν συλληφθεί στη Ζαμπαϊκάλσκι επειδή προσπάθησαν να μεταφέρουν χρυσό στην Κίνα, σύμφωνα με την υπηρεσία τελωνείων. Τον Αύγουστο μία Ρωσίδα είχε προσπαθήσει να περάσει τα σύνορα με δέκα ράβδους χρυσού τις οποίες είχε επίσης κρύψει στις σόλες των παπουτσιών της.