5 Νοέμβριος 2019, 14:42 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Νοέμβριος 2019, 19:52

Η εικόνα της Παναγίας Σουμελά στο αντιτορπιλικό «Βέλος», στη Θεσσαλονίκη

  • Η εικόνα της Παναγίας Σουμελά στο αντιτορπιλικό «Βέλος», στη Θεσσαλονίκη
    (Φωτ.: Σωματείο «Παναγία Σουμελά»)
  • Η εικόνα της Παναγίας Σουμελά στο αντιτορπιλικό «Βέλος», στη Θεσσαλονίκη

Την περασμένη Κυριακή η εικόνα της Παναγίας Σουμελά αναχώρησε από τη Θεσσαλονίκη για τα υψώματα του Βερμίου, όπου και φυλάσσεται, μετά την πολυήμερη παραμονή της εκεί προς τιμήν του Αγίου Δημητρίου.

Μετά την αναχώρησή της από τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου η εικόνα μεταφέρθηκε στο ιστορικό αντιτορπιλικό του Πολεμικού Ναυτικού «Βέλος».

Το ιερό κειμήλιο συνόδευσαν ο μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας Παντελεήμων, ο πρόεδρος του Σωματείου «Παναγία Σουμελά» Γεώργιος Τανιμανίδης, ο αντιπρόεδρος Κώστας Ιωακειμίδης, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης Στεφανία Τανιμανίδου, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Περιβάλλοντος του Δήμου Δέλτα Γιώργος Κυριακίδης, ο αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Χαλετζής, ο διευθυντής του Ιερού Προσκυνήματος Αντώνιος Δάλλας και ο επιμελητής του περιοδικού Ποντιακή Εστία Στάθης Ταξίδης, ενώ την υποδέχθηκαν ο κυβερνήτης του «Βέλους», αξιωματικοί και μέλη του πληρώματος.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ανταλλάχθηκαν αναμνηστικά δώρα. Στον κυβερνήτη δόθηκε ένα πιστό αντίγραφο της εικόνας της Παναγίας Σουμελά, ενώ στον Γ. Τανιμανίδη δόθηκε πλακέτα με το έμβλημα του αντιτορπιλικού «Βέλος».

Ο κυβερνήτης και τα μέλη του πληρώματος ευχήθηκαν να επισκεφθούν κάποια στιγμή το Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Σουμελά όπως και το Προσκύνημα του Άγιου Ιωάννη του Βαζελώνα και του Αγίου Γεωργίου Περιστερεωτα, καθώς την Εθνική Βιβλιοθήκη της Αργυρούπολης της Ευξείνου Λέσχης Νάουσας.