4 Νοέμβριος 2019, 12:09 - Τελευταία Ενημέρωση: 4 Νοέμβριος 2019, 11:27

Γνήσιο ποντιακό γλέντι στο Τάουφκιρχεν της Βαυαρίας (βίντεο)

  • Γνήσιο ποντιακό γλέντι στο Τάουφκιρχεν της Βαυαρίας (βίντεο)
    (Φωτ.: Απ. Μαλαμούσης)

Με ομογενείς από κάθε πολλές πόλεις της Γερμανίας, ο Ποντιακός Σύλλογος Τάουφκιρχεν/Βιλς διοργάνωσε το Σάββατο 2 Νοεμβρίου τον ετήσιο χορό του.

Καλλιτέχνες και χορευτικά τμήματα έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και διασκέδασαν τον κόσμο μέχρι αργά το βράδυ.

Εντυπωσιακή ήταν η παρουσία του χορευτικού του Συλλόγου με νέες και νέους που σκόρπισαν ρίγη συγκίνησης και ενθουσιασμού με την άψογη εμφάνισή τους, με τις ποντιακές τους φορεσιές και με τη χορευτική τους δεξιοτεχνία, υπό την καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου και προέδρου του σωματείου, Αναστάσιου Σαββίδη.

Στην έναρξη της εκδήλωσης, ο πρόεδρος και το μέλος του ΔΣ του Σοφία Παρασκευά καλωσόρισαν θερμά τους παρευρισκομένους. Αργότερα το λόγο πήρε η δημοτική σύμβουλος Τάουφκιρχεν Σώζα Μπαλδεράνου, η οποία τόνισε την αξία της ελληνοβαυαρικής φιλίας και ευχήθηκε να συνεχίσει ο ποντιακός σύλλογος με την ίδια επιτυχία το πολιτιστικό του έργο. Ακολούθησε η σύντομη ομιλία του αρχιμανδρίτη Γεώργιου Σιώμου, ο οποίος εκδήλωσε τη χαρά του τόσο για τη συμμετοχή του στη γιορτή όσο και για το γεγονός ότι η Ενορία των Αγίων Πάντων Μονάχου αναλαμβάνει από τώρα και στο εξής να τελεί μια φορά το μήνα Θεία Λειτουργία στο Τάουφκιρχεν.


(Βίντεο: facebook / Meri Karakasidou)

Οι μουσικοί Στέργιος Ζημπιλιάδης, Στάθης Πορφυρίδης και Γιάννης Σανίδης είχαν αναλάβει το καλλιτεχνικό πρόγραμμα, ενώ παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης, το μέλος του ΔΣ της ΟΣΕΠΕ Χρήστος Χαζαρίδης και αθλητές του Ελληνικού Ποδοσφαιρικού Συλλόγου «Ασπίς» Τάουφκιρχεν.

  • Με πληροφορίες από το bavariagr.de