3 Νοέμβριος 2019, 18:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 3 Νοέμβριος 2019, 17:08

Συλλήψεις παρκαδόρων στο κέντρο της Αθήνας

  • Συλλήψεις παρκαδόρων στο κέντρο της Αθήνας
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Εξόρμηση σε κέντρα διασκέδασης και καταστήματα παρεμφερούς είδους, στην περιοχή του κέντρου της Αθήνας, πραγματοποιήθηκε από τις Ομάδες Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (ΟΕΠΤΑ) της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής κατά τις πρωινές ώρες του Σαββάτου (2/11). Η επιχείρηση έγινε στο πλαίσιο διενέργειας ελέγχων για την περιστολή της δραστηριότητας ατόμων που καταλαμβάνουν αυθαίρετα δημόσιους χώρους και τμήματα οδών και πεζοδρομίων για την εξασφάλιση θέσεων στάθμευσης πελατών καταστημάτων.

Αποτέλεσμα των ελέγχων ήταν η σύλληψη έξι ατόμων (τριών ημεδαπών και τριών αλλοδαπών), οι οποίοι εργάζονταν ως παρκαδόροι.

Ειδικότερα, οι ανωτέρω έναντι χρηματικού αντιτίμου και χωρίς την έκδοση φορολογικού παραστατικού (απόδειξη), παραλάμβαναν τα οχήματα των πελατών, που προσέρχονταν στα καταστήματα και στάθμευαν αυτά σε οδούς, πεζοδρόμια και άλλους δημόσιους χώρους, τους οποίους είχαν καταλάβει με κώνους, σιδερένια εμπόδια και άλλα σταθμευμένα οχήματα. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.