3 Νοέμβριος 2019, 13:58 - Τελευταία Ενημέρωση: 3 Νοέμβριος 2019, 14:07

Αντιδράσεις σε Γιαννιτσά και Σέρρες κατά τη μεταφορά μεταναστών σε ξενοδοχεία (βίντεο)

  • Αντιδράσεις σε Γιαννιτσά και Σέρρες κατά τη μεταφορά μεταναστών σε ξενοδοχεία (βίντεο)
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Νίκος Αρβανιτίδης)

Μορφή ντόμινο δείχνουν να παίρνουν οι αντιδράσεις, όχι μόνο στα νησιά, αλλά και στην ενδοχώρα πλέον, αναφορικά με το Προσφυγικό/Μεταναστευτικό. Μετά τις αντιδράσεις που σημειώθηκαν το περασμένο διάστημα σε ακριτικά νησιά του Αιγαίου, πλέον η ένταση μεταφέρεται και στο εσωτερικό της χώρας.

Χαρακτηριστικά είναι τα γεγονότα που σημειώθηκαν σήμερα τα ξημερώματα στην περιοχή των Γιαννιτσών και στις Σέρρες. Στην πρώτη περίπτωση, ομάδα περίπου 35-40 ατόμων δημιούργησε «μπλόκο» Παραλίμνη Γιαννιτσών, παρεμποδίζοντας δύο λεωφορεία με πρόσφυγες και μετανάστες να μπουν σε παράδρομο, που οδηγούσε σε ξενοδοχείο της περιοχής. Χρειάστηκε η συνδρομή της Αστυνομίας, ώστε τελικά τα λεωφορεία να φτάσουν στον προορισμό τους ακολουθώντας εναλλακτική διαδρομή.

Επίσης, ανάλογο σκηνικό καταγράφηκε και στην περιοχή των Σερρών, όταν ομάδα ατόμων θέλησε να παρεμποδίσει λεωφορεία που μετέφεραν πρόσφυγες και μετανάστες σε ξενοδοχείο του Σιδηροκάστρου. Τελικά, και πάλι με τη συνδρομή της Αστυνομίας, τα λεωφορεία έφτασαν στον προορισμό τους ύστερα από περίπου μιάμιση ώρα. Το περιστατικό σημειώθηκε στο ύψος των νέων διοδίων του Στρυμωνικού (που δεν έχουν τεθεί ακόμα σε λειτουργία), στον κάθετο άξονα της Εγνατίας.


(Πηγή: Logos Pellas)

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιώργος Κουμουτσάκος, μιλώντας στον ΣΚΑΙ και την εκπομπή «Ακραία Φαινόμενα», αναφορικά με το Προσφυγικό δήλωσε ότι το τελευταίο τετράμηνο «είχαμε 40.000 αφίξεις προσφύγων και μεταναστών». Παράλληλα, σχολιάζοντας τις αντιδράσεις κατοίκων στην έλευση των προσφύγων-μεταναστών υπογράμμισε ότι η ενημέρωση των τοπικών κοινωνιών είναι «καθήκον της πολιτείας». Πρόσθεσε ότι «τίποτα δεν μπορεί να επιβάλλεται στις τοπικές κοινωνίες» και πως «για να έχουμε όμως την στήριξη των τοπικών κοινωνιών πρέπει να συνομιλούμε μαζί τους συνέχεια ακατάπαυστα».