3 Νοέμβριος 2019, 12:05 - Τελευταία Ενημέρωση: 3 Νοέμβριος 2019, 13:15

Επίσημη παρουσίαση του λευκώματος «Εκκλησίες και Ξωκλήσια της Ίμβρου» στο Σισμανόγλειο Μέγαρο

  • Επίσημη παρουσίαση του λευκώματος «Εκκλησίες και Ξωκλήσια της Ίμβρου» στο Σισμανόγλειο Μέγαρο

Το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη σε συνεργασία με την Ιμβριακή Ένωση Μακεδονίας-Θράκης παρουσιάζει το λεύκωμα Εκκλησίες και Ξωκλήσια της Ίμβρου – εκεί που τα καντήλια δεν έσβησαν ποτέ– (έκδοσης Ιμβριακής Ένωσης Μακεδονίας-Θράκης), το Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019, ώρα 6.30 μ.μ. στο Σισμανόγλειο Μέγαρο στην Κωνσταντινούπολη. Στην εκδήλωση έχει προσκληθεί και θα παραστεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Για το λεύκωμα θα μιλήσουν: ο Οικουμενικός Πατριάρχης, η γενική πρόξενος της Ελλάδας στην Κνσταντινούπολη Τζωρτζίνα (Γεωργία) Σουλτανοπούλου, εκπρόσωπος του Καθηγουμένου της ΙΜΜ Βατοπαιδίου Εφραίμ, ο Άρχων Μέγας Χαρτοφύλαξ της ΜτΧΕ και πρώην πρόεδρος του ΕΠΣΙ Λάκης (Παντελεήμων) Βίγκας, ο αντιπρόεδρος του Φιλανθρωπικού και Μορφωτικού Συλλόγου Ιμβρίων Κωνσταντινουπόλεως, αιδεσιμολογιώτατος πρεσβύτερος Αδαμάντιος Κοκκινάκης, ο Άρχων Οστιάριος της ΜτΧΕ και πρόεδρος της Ιμβριακής Ένωσης Παύλος Σταματίδης και ο φωτογράφος της έκδοσης Κωνσταντίνος Βάντσος.

Στην έναρξη της εκδήλωσης, της οποίας παρουσιαστής θα είναι ο Β΄ αντιπρόεδρος της Ιμβριακής Ένωσης Μακεδονίας-Θράκης Γεώργιος Χριστοφορίδης, θα προβληθεί πεντάλεπτο σχετικό βίντεο. Επίσης, εκείνες τις ημέρες (22-25 Νοεμβρίου) θα πραγματοποιηθεί εκδρομή στην Πόλη για όσους επιθυμούν να συμμετέχουν.