5 Απρίλιος 2014, 09:05 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:23

Προώθηση του Ποντιακού ζητήματος στις Βρυξέλλες. Μια σημαντική εκδήλωση για τον Ποντιακό Ελληνισμό

  • Προώθηση του Ποντιακού ζητήματος στις Βρυξέλλες. Μια σημαντική εκδήλωση για τον Ποντιακό Ελληνισμό

Μια σημαντική εκδήλωση για τον Ποντιακό Ελληνισμό διοργανώνεται στις 7 Απριλίου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες.

Πρόκειται για μια ημερίδα μνήμης και ανάδειξης και προώθησης του Ποντιακού Ζητήματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η τύχη των Ελληνοχριστιανικών Μνημείων και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στην Τουρκία».

Υπενθυμίζεται πως πρόσφατα υπερψηφίστηκε στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η τροπολογία που κατατέθηκε για τον ιστορικό ναό της Αγίας Σοφίας Τραπεζούντας.

Η τροπολογία ήταν για την αλλαγή χρήσης του βυζαντινού ναού της Αγίας Σοφίας από τζαμί σε Μουσείο συντάχθηκε και κατατέθηκε σε συνεργασία με την εθελοντική οργάνωση Εύξεινο Λέσχη Ευρωπαίων πολιτών το ΠΑΣΠΕ, την ΠΟΠΣ, την ΟΣΠΑ, την ΟΣΕΠΕ.

Είναι ίσως η πρώτη φορά στα χρονικά του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που εγκρίνεται μια τροπολογία, η οποία κατατίθεται την τελευταία στιγμή, σε μια τόσο σημαντική έκθεση.

Ήταν πραγματικά μια δύσκολη στη λήψη της αλλά πολύ σημαντική απόφαση η οποία ανταποκρίνεται στις προσδοκίες και το αίτημα του Ποντιακού Ελληνισμού.

H εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 7 Απριλίου 2014 και ώρα 18:00, στην αίθουσα Α3Ε-2, στο κτήριο ALTIERO SPINELLI του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, με τη συμμετοχή εκπροσώπων ποντιακών φορέων από όλο τον κόσμο.

Δείτε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων εδώ


Διαβάστε ακόμα:

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων προώθησης της Γενοκτονίας των Ποντίων στις Βρυξέλλες