2 Νοέμβριος 2019, 14:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 2 Νοέμβριος 2019, 14:22

Γ. Βρούτσης: Διατηρούνται τα εφάπαξ

  • Γ. Βρούτσης: Διατηρούνται τα εφάπαξ
    Το κτήριο του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)

Απόλυτα διασφαλισμένη είναι η δημόσια κοινωνική ασφάλιση στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση.

Μάλιστα όπως τόνισε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, το νέο Ασφαλιστικό που θα νομοθετηθεί στις αρχές του 2020, όχι μόνο θα είναι καλύτερο αλλά και πιο ελκυστικό.

«Όλοι θα αισθάνονται την ανάγκη να αποταμιεύουν πόρους στο ασφαλιστικό, για να λάβουν μία αξιοπρεπή σύνταξη. Πλέον, οι πολίτες θα γνωρίζουν τι συντάξεις θα παίρνουν μέσα από υποδείγματα και θα ξέρουν ότι το ασφαλιστικό είναι ένας εγγυημένος κουμπαράς κάτω από την κρατική πρόνοια. Η αγωνία που διαμορφώθηκε τα τελευταία 10 χρόνια ότι το ασφαλιστικό διαλύεται ανήκει στο παρελθόν. Το ασφαλιστικό είναι απόλυτα διασφαλισμένο», εξήγησε ο υπουργός.

Παράλληλα, ο Γιάννης Βρούτσης σημείωσε ότι οι επικουρικές συντάξεις θα αυξηθούν, τονίζοντας ότι, όσες έχουν περικοπεί, θα αυξηθούν. Υπογράμμισε δε ότι αυξήσεις θα γίνουν και στις κύριες συντάξεις οι οποίες έχουν μικρό βαθμό ανταποδοτικότητας, ενώ ξεκαθάρισε ότι τα εφάπαξ διατηρούνται. Μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων διευκρίνισε ότι δεν θίγεται τίποτα από τα προνοιακά επιδόματα, επισημαίνοντας ότι όλοι οι πόροι είναι διασφαλισμένοι.

  • Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ.