2 Νοέμβριος 2019, 11:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 2 Νοέμβριος 2019, 11:14

Ζόραν Ζάεφ: Ίσως αλλάξει η ημερομηνία των πρόωρων βουλευτικών εκλογών

  • Ζόραν Ζάεφ: Ίσως αλλάξει η ημερομηνία των πρόωρων βουλευτικών εκλογών
    (Φωτ.: EPA / Georgi Licovski)

Ανοιχτό άφησε ο Ζόραν Ζάεφ το ενδεχόμενο να αλλάξει η ημερομηνία διεξαγωγής των πρόωρων εκλογών στα Σκόπια και αντί στις 12 Απριλίου να γίνουν νωρίτερα.

Ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας διευκρίνισε πως κάτι τέτοιο θα συμβεί σε συνδυασμό με την επικύρωση του πρωτοκόλλου ένταξης της πΓΔΜ στο NATO.

«Πρέπει να εμμείνουμε στις αποφάσεις, τουλάχιστον αυτές που έχουμε πετύχει με συναίνεση και πρέπει να τηρήσουμε την ημερομηνία της 12ης Απριλίου. Βέβαια, κάθε φορά η ευθύνη του κράτους είναι πάνω από όλα. Αφήνουμε ένα περιθώριο για όποιες αλλαγές, κυρίως λόγω της κύρωσης της ένταξης στο ΝΑΤΟ», δήλωσε ο Ζόραν Ζάεφ, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Republica των Σκοπίων. «Όταν οι 29 χώρες μέλη έχουν επικυρώσει το πρωτόκολλο ένταξης της χώρας στο ΝΑΤΟ και μετά πρέπει να το κυρώσει η Βόρεια Μακεδονία, δεν μπορούμε να μην έχουμε Κοινοβούλιο», πρόσθεσε.

Πάντως, σύμφωνα με τη Republica, αυτή δεν ήταν η μοναδική δήλωση του Ζόραν Ζάεφ που πρόδιδε διάθεση του πρωθυπουργού να αλλάξει η ημερομηνία των εκλογών. Απαντώντας σε ερώτηση βουλευτή, για το εάν είναι σωστό να οριστούν πρεσβευτές πριν από τις εκλογές, ο Ζάεφ απάντησε: «Δεν θα υπάρχει νέα κυβέρνηση τον Απρίλιο, τον Μάιο ή τον Ιούνιο».