31 Οκτώβριος 2019, 18:50 - Τελευταία Ενημέρωση: 31 Οκτώβριος 2019, 19:27

Πότε θα αναπτυχθούν οι S-400 στην Τουρκία – Δηλώσεις Χουλουσί Ακάρ

  • Πότε θα αναπτυχθούν οι S-400 στην Τουρκία – Δηλώσεις Χουλουσί Ακάρ
    Ο Χουλουσί Ακάρ (φωτ.: Twitter / Millî Savunma Bakanlığı)

Μέχρι την άνοιξη του 2020 θα είναι έτοιμα για να αναπτυχθούν τα ρωσικά συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας S-400 στην Τουρκία. Το χρονοδιάγραμμα έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS και το τουρκικό Anadolu.

«Οι εργασίες, μετά τις οποίες τα συστήματα αυτά αντιπυραυλικής άμυνας (S-400) θα τεθούν σε πλήρη λειτουργία, θα συνεχιστούν έως την άνοιξη του 2020», είπε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας. 

Παρόμοια δήλωση έκανε και ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Αμυντικής βιομηχανίας της Τουρκίας Ισμαήλ Ντεμίρ κατά τη διάρκεια του ασιατικού –αυστραλιανού φόρουμ ελικοπτέρων που πραγματοποιείται στην Άγκυρα.

Ο Ισμαήλ Ντεμίρ δήλωσε επίσης ότι η Τουρκία υλοποιεί πλήρως τις υποχρεώσεις της στο πλαίσιο της συνεργασίας που αφορά στο πρόγραμμα κατασκευής των μαχητικών 5ης γενιάς F-35. «Η Τουρκία δεν ταλαντεύεται στο ζήτημα αυτό. Συνεπώς αν οι περαιτέρω πρωτοβουλίες των ΗΠΑ είναι εποικοδομητικές, τότε η Άγκυρα θα συνεχίσει την συνεργασία», είπε ο Ισμαήλ Ντεμίρ, επισημαίνοντας ότι η Τουρκία ποτέ δεν είχε αρνητική προσέγγιση στο ζήτημα αυτό. Ο Ντεμίρ υπογράμμισε επίσης ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να εξετάσει νέες προτάσεις για την αγορά των αντιαεροπορικών συστημάτων Patriot, εφόσον τέτοιες προτάσεις γίνουν κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης επίσκεψης του Τούρκου προέδρου στις ΗΠΑ.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ- Anadolu-TASS / Μ.ΜΕΝ.