1 Νοέμβριος 2019, 09:11 - Τελευταία Ενημέρωση: 1 Νοέμβριος 2019, 08:48

Εύκολα και νόστιμα τυροπιτάκια κουρού

  • Εύκολα και νόστιμα τυροπιτάκια κουρού
    (Φωτ.: argiro.gr)

Τα πιο ωραία τυροπιτάκια κουρού που έχετε δοκιμάσει. Μια εύκολη συνταγή με ζύμη φανταστική, για να τη φτιάχνετε σε κάθε περίσταση.

ΥΛΙΚΑ
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι 200 γρ.
  • 150 γρ. βούτυρο λιωμένο και κρύο
  • 180 γρ. σπορέλαιο
  • 500 γρ. (περίπου) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 3 κ.σ. κεφαλοτύρι ψιλοτριμμένο
  • 1 φακελάκι (20 γρ.) μπέικιν
  • αλάτι
  • λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • κρόκος αυγού για επάλειψη
  • σουσάμι προαιρετικά

για τη γέμιση

  • 300 γρ. φέτα σκληρή σε τρίμματα
  • 100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • λίγο πιπέρι
  • 1 αυγό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά της γέμισης για τα εύκολα τυροπιτάκια κουρού και τα ζυμώνουμε. Αφήνουμε στην άκρη.
  2. Σε άλλο μπολ βάζουμε το γιαούρτι, το βούτυρο, το λάδι, το κεφαλοτύρι, αλατοπίπερο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν κι ανακατεύουμε. Η ζύμη πρέπει να είναι λαδερή κι απαλή.
  3. Σκεπάζουμε και αφήνουνε για 20΄ να ξεκουραστεί.
  4. Παίρνουμε μικρά μπαλάκια ζύμης, τα πατάμε με τις παλάμες μας να γίνουν πλακέ. Βάζουμε λίγη γέμιση στο κέντρο, κλείνουμε και πατάμε τις ενώσεις με πιρούνι.
  5. Αφού τελειώσουμε όλα τα τυροπιτάκια (δυο λαμαρίνες), διαλύουμε τον κρόκο με λίγο γάλα ή νερό και τα αλείφουμε με πινέλο. Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε την επιφάνειά τους με λίγο σουσάμι.
  6. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο τους 180°C στον αέρα για περίπου 30΄, να ροδοκοκκινίσουν.


Ενδιάμεσα στο ψήσιμο ανεβοκατεβάζουμε τα ταψιά για να ψηθούν ομοιόμορφα.

  • Πηγή: argiro.gr.