31 Οκτώβριος 2019, 15:34 - Τελευταία Ενημέρωση: 31 Οκτώβριος 2019, 14:59

Πλήγμα της ΕΛΑΣ στα κυκλώματα διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών – Κατασχέθηκαν 104 κιλά κοκαΐνης

  • Πλήγμα της ΕΛΑΣ στα κυκλώματα διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών – Κατασχέθηκαν 104 κιλά κοκαΐνης
    Εικόνα από τα ναρκωτικά και τα χρήματα που κατάσχεσε η Αστυνομία

Πάνω από 104 κιλά κοκαΐνης, περισσότερα από 828.000 ευρώ και η αποδόμηση ενός οργανωμένου κυκλώματος εμπορίας ναρκωτικών είναι ο απολογισμός μίας ακόμα σημαντικής επιχειρησιακής δράσης της Ασφάλειας Αττικής, όπως δήλωσε σήμερα ο διοικητής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, υποστράτηγος Πέτρος Τζεφέρης. «Πρόκειται για ένα καίριο πλήγμα στα κυκλώματα διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών, που επετεύχθη μετά από συστηματικές έρευνες της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών σε συνεργασία με το Γραφείο DEA της πρεσβείας ΗΠΑ Αθηνών», πρόσθεσε ο ανώτερος αξιωματούχος της ΕΛΑΣ για την αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία έγιναν τρεις συλλήψεις αλλοδαπών (μεταξύ των οποίων και το αρχηγικό μέλος της οργάνωσης) την Τέταρτη 30 Οκτώβριου.

Τα προσδοκώμενα έσοδα της εγκληματικής οργάνωσης, με τη διάθεση της κοκαΐνης στην αγορά, υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τα 5.000.000 ευρώ, ανέφερε ο υποστράτηγος της ΕΛΑΣ.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, αστυνόμο Β΄ Ιωάννα Ροτζιώκου, σε διαμέρισμα στον Άγιο Δημήτριο Αττικής, που λειτουργούσε ως αποθηκευτικός χώρος, κατασχέθηκε κοκαΐνη βάρους 104 κιλών και 114,7 γραμμαρίων σε 102 συσκευασίες, οι οποίες έφεραν διάφορα λογότυπα, υποδηλωτικά της προέλευσης τους. Επίσης, στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε οικία ενός εκ των συλληφθέντων στην Ηλιούπολη καθώς και σε ιδιωτικής χρήσης επιβατηγό όχημα, που βρισκόταν έξω από το διαμέρισμα στον Άγιο Δημήτριο. Αποτέλεσμα αυτών των ερευνών ήταν να βρεθούν και να κατασχεθούν μεταξύ άλλων: χρηματικό ποσό 828.565 ευρώ, δύο ΙΧΕ αυτοκίνητα, δύο ζυγαριές ακριβείας, δύο θερμοσυγκολλητές, τρεις φορητοί ασύρματοι, τέσσερις συσκευές γεωντοπισμού, συσκευή απενεργοποίησης κινητών τηλεφώνων, συσκευή αναπαραγωγής ήχου, δώδεκα συσκευές κινητής τηλεφωνίας, κ.ά.

Αξίζει να τονιστεί ότι τα ναρκωτικά ήταν επιμελώς κρυμμένα σε διάφορους χώρους του σπιτιού, όπως στον φούρνο της κουζίνας, στους αποθηκευτικούς χώρους κρεβατιού, κτλ. Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και παραβάσεις της νομοθεσίας για τις εξαρτησιογόνες ουσίες. Οι συλληφθέντες οδηγούνται στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.