31 Οκτώβριος 2019, 15:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 31 Οκτώβριος 2019, 13:57

Συναυλία της ΕΠΟΝΑ «Η τέχνη για τη μνήμη της ανθρωπότητας», αφιερωμένη στα θύματα όλων των γενοκτονιών

  • (Βίντεο: ΕΠΟΝΑ)

Μια συναυλία αφιερωμένη στα θύματα όλων των Γενοκτονιών με τίτλο «Η τέχνη για τη μνήμη της ανθρωπότητας» διοργανώνει η Ένωση Ποντιακής Νεολαίας Αττικής (ΕΠΟΝΑ), σε συνεργασία με τη Μουσική Φιλαρμονική Μαρκοπούλου, το Σάββατο 2 Νοεμβρίου (19:30) στον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός».

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των δράσεων της ΕΠΟΝΑ για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

«Το 2019 εμπεριέχει έναν δυνατό συμβολισμό. Η μνήμη της Γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού έγινε αιωνόβια. Παρά τη βαρβαρότητα του εγκλήματος καθαυτού, παρά τη λήθη, την άρνηση αλλά και την αδιαφορία που αντιμετώπισε στο διάβα του χρόνου, ο ποντιακός ελληνισμός όχι μόνο επιβίωσε αλλά και άνθησε, όπως ανθίζει ανά τους αιώνες η ελπίδα για τους Έλληνες μέσα από τον εμβληματικό στίχο: "Η Ρωμανία κι αν πέρασεν, ανθεί και φέρει κι άλλο".

»Φέτος, λοιπόν, ο ποντιακός ελληνισμός γίνεται πρεσβευτής του πανανθρώπινου αιτήματος να μην ξαναζήσει η ανθρωπότητα γενοκτονίες, αφού η επαναλαμβανόμενη εμφάνιση του εγκλήματος έχει πληγώσει αρκετούς λαούς στο πέρασμα του χρόνου, και εξακολουθεί, όσο δεν υπάρχει αναγνώριση και αποκατάσταση της πληγής αυτής. Έτσι, με πνεύμα εξωστρέφειας και πρόθεση ενσυναίσθησης, σας καλούμε σε μια εκδήλωση αφιερωμένη και σε άλλες γενοκτονίες» αναφέρεται στο δελτίο Τύπου της ΕΠΟΝΑ.

Οι θεατές θα απολαύσουν μουσική κινηματογράφου από ταινίες που αφορούν το έγκλημα της γενοκτονίας (La vita è bella, Schindler’s list), αλλά και γνωστά κομμάτια κλασικής μουσικής που αναδεικνύουν τον παγκόσμιο μουσικό πλούτο που είναι κτήμα της ανθρωπότητας (Μπετόβεν, Σοστακόβιτς, Ντβόρζακ κ.ά.). Επίσης θα προβληθούν αποσπάσματα ταινιών που αγγίζουν την ίδια θεματική ενότητα (The Promise, Bitter Harvest, Hotel Rwanda κ.ά.).

«Οι κρατήσεις αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο. Ευελπιστούμε να γεμίσουμε την αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου "Παρνασσός"» ανέφερε στο pontos-news.gr ο πρόεδρος της ΕΠΟΝΑ Γιάννης Ραπτόπουλος.

  • Είσοδος: 7€ (παιδιά, άνεργοι και ΑΜΕΑ, 4€).
  • Χορηγός επικοινωνίας: pontos-news.gr.
  • Περισσότερες πληροφορίες & κρατήσεις στα τηλέφωνα: 6976 986 848 (Γιάννης Ραπτόπουλος) και 6971 562 283 (Ελίνα Μυστακίδη).
Εκδηλωσεις