30 Οκτώβριος 2019, 22:02 - Τελευταία Ενημέρωση: 30 Οκτώβριος 2019, 22:03

Το Σάββατο 2/11 το 40ήμερο μνημόσυνο για τον Διαμαντή Λαζαρίδη

  • Το Σάββατο 2/11 το 40ήμερο μνημόσυνο για τον Διαμαντή Λαζαρίδη

Tο Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 08:30, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Δράμας, θα τελεστεί το 40ήμερο μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής του Διαμαντή Θ. Λαζαρίδη. Μετά το πέρας της επιμνημόσυνης δέησης θα δοθεί καφές στο ενοριακό κέντρο του ναού, σύμφωνα με την ανακοίνωση της οικογένειας του εκλιπόντος.

Θυμίζουμε ότι ο Διαμαντής Λαζαρίδης έφυγε από τη ζωή την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου σε ηλικία 90 ετών. Γεννήθηκε στο Σιδηρόνερο Δράμας και είχε καταγωγή από τη Φάτσα του Πόντου. Σπούδασε στην Παιδαγωγική Ακαδημία Θεσσαλονίκης, ενώ κατείχε επίσης πτυχίο Πολιτικών Επιστημών της Παντείου. Υπήρξε εκπαιδευτικός για 20 χρόνια σε σχολεία της Δράμας. Είχε πραγματοποιήσει πολλά ταξίδια στον Πόντο και είχε δώσει αρκετές διαλέξεις για την εκπαίδευση στην αλησμόνητη πατρίδα. Ασχολήθηκε εκτενώς με την έρευνα της ιστορίας, του πολιτισμού και την παιδεία των Ποντίων.

Υπηρέτησε τον Πανελλήνιο Σύνδέσμο Ποντίων Εκπαιδευτικών, τόσο ως μέλος Διοικητικών Συμβουλίων όσο και από τη θέση του προέδρου της Ελεγκτικής Επιτροπής. Αξίζει να τονιστεί επίσης πως είχε εκδώσει (με την Επιτροπή Ποντιακών Μελετών) βιβλίο με τον τίτλο Στατιστική-πίνακες της εκπαιδεύσεως των Ελλήνων στον Πόντο (1821 – 1922).