30 Οκτώβριος 2019, 20:48 - Τελευταία Ενημέρωση: 30 Οκτώβριος 2019, 20:32

Ανέκρουσε πρύμναν ο Ζάεφ για τη Συμφωνία των Πρεσπών

  • Διακυβερνητική διάσκεψη Αθήνας-Σκοπίων ανήγγειλε ο Ζάεφ
    Ο Ζόραν Ζάεφ (φωτ. αρχείου: EPA / Hayoung Jeon)

Τα γυρίζει πλέον ο Ζόραν Ζάεφ, μόλις ένα 24ωρο μετά τα όσα δήλωσε περί κινδύνου μη υλοποίησης της Συμφωνίας των Πρεσπών. Θα εφαρμόσουμε τη Συμφωνία μέχρι το τέλος και το ίδιο αναμένουμε και από την ελληνική πλευρά, δήλωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου στα Σκόπια. Ο Ζ. Ζάεφ περιέγραψε τη Συμφωνία των Πρεσπών ως «τίτλο ιδιοκτησίας», η οποία εγγυάται «την εδαφική μας κυριαρχία και ακεραιότητα».

«Οριστικά πορευόμαστε με την εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών, στην οποία είναι ενσωματωμένα τα κεφάλαια (της ένταξης). Ολοκληρώσαμε με επιτυχία τις παρατηρήσεις που προήλθαν από την ελληνική πλευρά και τις οποίες εντοπίσαμε και εμείς. Αναμένουμε από την ελληνική πλευρά να κάνει συγκεκριμένα βήματα, όπως η αλλαγή των πινακίδων», είπε ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας.

Ο Ζ. Ζάεφ πρόσθεσε ότι η αλλαγή του ονόματος εφαρμόζεται παντού και η αντιπολίτευση που δεν χρησιμοποιεί το νέο όνομα στέλνει το μήνυμα ότι δεν σέβεται το σύνταγμα. Παράλληλα διέψευσε ότι η κυβέρνηση είχε λάβει πρόσκληση για ένταξη στην Ευρασιατική Ένωση και δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι η μόνη επιλογή της.

  • Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ.