29 Οκτώβριος 2019, 19:57 - Τελευταία Ενημέρωση: 29 Οκτώβριος 2019, 19:27

Απάντηση Χρυσοχοΐδη στην Τουρκία: Σκουπίδια ό,τι λέει το ΥΠΕΞ

  • Απάντηση Χρυσοχοΐδη στην Τουρκία: Σκουπίδια ό,τι λέει το ΥΠΕΞ
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Κώστας Τσιρώνης)

Συνέχεια στη διπλωματική κόντρα με την Άγκυρα για το Προσφυγικό έδωσε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης από τη Βουλή, όταν στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου για το άσυλο στην αρμόδια επιτροπή αναφέρθηκε στην καταγγελία του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας ότι η Ελλάδα αποδεδειγμένα κακομεταχειρίζεται τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη απέρριψε έντονα και κατηγορηματικά τα όσα ισχυρίζεται η τουρκική διπλωματία (έκανε λόγο για «σκουπίδια» και «απαράδεκτους ισχυρισμούς»), τονίζοντας ότι η Ελλάδα είναι το υπόδειγμα.

Επιπλέον, απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τους κάλεσε να είναι πιο προσεκτικοί όταν σχολιάζουν τις δηλώσεις του Μεβλούτ Τσαβούσογλου (ο οποίος «προσπαθεί να διδάξει την Ελλάδα και τους Έλληνες ήθος», όπως είπε), και να μην αφήνουν να εννοηθεί ότι «κάτι διαφορετικό κάνει η σημερινή κυβέρνηση από αυτά που γινόταν έως τώρα».

«Αυτά λένε οι Τούρκοι. Κι εσείς κάνετε ερωτήσεις και κάνετε και δηλώσεις. Σας παρακαλώ πολύ. Προσοχή. Αυτά εδώ εγώ τα θεωρώ σκουπίδια. Αυτά που λέγονται τα θεωρώ απαράδεκτα πράγματα. Διότι υπήρξαν τέτοια ερωτήματα για το τι τρέχει τελικώς; “Να τι τρέχει”, λένε οι Τούρκοι. Αυτά τα δεχόμαστε εμείς; Γιατί εγώ δεν θα δεχόμουν ποτέ να πω τέτοια πράγματα. Και δεν δεχόμουν όχι μόνον να πω τέτοια πράγματα, αλλά θα υπερασπιστώ την ελληνική μεταναστευτική πολιτική και όχι να αφήνω υπόνοιες ότι κάποιοι στο Αιγαίο, ή αλλού, προβαίνουν σε ενέργειες διαφορετικές δήθεν από την προηγούμενη περίοδο, οι οποίες προσβάλλουν τα ανθρωπιστικά μας καθήκοντα», δήλωσε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.