28 Οκτώβριος 2019, 21:44 - Τελευταία Ενημέρωση: 28 Οκτώβριος 2019, 21:42

Η ελληνική παροικία της Αλεξάνδρειας γιόρτασε το «ΟΧΙ»

  • Η ελληνική παροικία της Αλεξάνδρειας γιόρτασε το «ΟΧΙ»
    (Φωτ.: ekalexandria.org)

Η ελληνική παροικία στην Αλεξάνδρεια, μέσα σε συγκινητικό κλίμα, γιόρτασε την 28η Οκτωβρίου. Για την εθνική επέτειο τελέστηκε δοξολογία υπό τον Πατριαρχικό επίτροπο Αλεξανδρείας μητροπολίτη Ναυκράτιδος Νάρκισσο, παρουσία του γενικού πρόξενου της Ελλάδας στην Αλεξάνδρεια Αθανάσιου Κοτσιώνη, που ανέγνωσε το μήνυμα του υφυπουργού Εξωτερικών Αντώνη Διαματάρη, και του προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας (ΕΚΑ) Εδμόνδου Κασιμάτη.

Παραβρέθηκαν επίσης η Β΄ αντιπρόεδρος της ΕΚΑ Μαίρη Παυλίδου, ο έφορος προσκόπων Άρης Μαρκοζάνης, ο πρόεδρος του Ελληνικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Αλεξάνδρειας Βύρων Βαφειάδης, η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Επιστημόνων Αλεξάνδρειας «Πτολεμαίος Α΄» Λιλίκα Θλιβίτου, η διευθύντρια της Τοσιτσαίας Αγγελική Τσιαδήμη, η διευθύντρια του Αβερωφείου Δήμητρα Παπανώτα και άλλοι επίσημοι.

Όμως, το χαρακτηριστικό χρώμα στη γιορτή έδωσαν οι Έλληνες μαθητές και πρόσκοποι της Αλεξάνδρειας, κρατώντας ψηλά τις ελληνικές σημαίες και τραγουδώντας τον εθνικό ύμνο. Αμέσως μετά την επιμνημόσυνη τελετή, στέφανα κατέθεσαν ο γενικός πρόξενος και ο πρόεδρος της ΕΚΑ, καθώς επίσης και στο τρισάγιο που τελέστηκε από τον π. Σπυρίδων Κλαδάκη στο Μνημείο Πεσόντων στο ελληνικό κοιμητήριο της Αλεξάνδρειας. 

  • Πηγή: ΕΚΑ.