27 Οκτώβριος 2019, 17:33 - Τελευταία Ενημέρωση: 28 Οκτώβριος 2019, 11:08

Οργή Ιερώνυμου για το βιασμό της 12χρονης από ιερέα στην Ανατολική Μάνη

  • Εκκλησία της Ελλάδος: Ο κορονοϊός δεν μεταδίδεται με τη Θεία Κοινωνία
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

Τον βαθύτατο πόνο του ως κληρικού και την οργή του ως ανθρώπου «για το τερατώδες και φρικαλέο γεγονός της σεξουαλικής κακοποίησης του 12χρονου αγγελουδιού στην Ανατολική Μάνη» εξέφρασε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος. Μιλώντας στην Ελένη Μαχαίρα, τόνισε ότι δεν το χωρά ο νους και η ψυχή του ότι «ένας άνθρωπος ταγμένος στη διακονία του Θεού προσβάλλει και προδίδει τον Θεό βιαιοπραγώντας σε βάρος των δημιουργημάτων Του».

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Θα ευχόμουν όλα αυτά να μην ισχύουν. Η Δικαιοσύνη όμως θα κρίνει.

Μάλιστα, όπως δήλωσε, η φρικτή αυτή υπόθεση θα πρέπει να διαλευκανθεί το ταχύτερο, σημειώνοντας παράλληλα ότι κανείς δεν μπορεί να σιωπήσει. «Ζητώ ταπεινά συγγνώμη από τον Θεό και προσεύχομαι για το αθώο αγγελούδι», κατέληξε.

Ανακοίνωση από το «Χαμόγελο του Παιδιού»
Το «Χαμόγελο του Παιδιού» σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι τον Απρίλιο του 2018 το κορίτσι μίλησε σε εκπρόσωπο της οργάνωσης για τα όσα βίωνε στα χέρια του ιερέα. Έτσι, η 12χρονη οδηγήθηκε στον εισαγγελέα ανηλίκων για κατάθεση, παρουσία πραγματογνώμονα.

«Καθ’ όλη την διάρκεια της προετοιμασίας και της κατάθεσης του παιδιού βασικό μέλημα του Οργανισμού ήταν η διασφάλιση της προστασίας της μικρής και η απομάκρυνση από τον ιερέα», σημειώνεται.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι ο 57χρονος, που είναι πατέρας τεσσάρων παιδιών, απείλησε το «Χαμόγελο του Παιδιού» και ότι επισκέφθηκε με δικηγόρο τα γραφεία του ώστε να σταματήσει τα διαδικασία, ενώ η μητέρα προπηλάκισε εργαζόμενους, με αποτέλεσμα να συλληφθεί ένας από αυτούς. Τελικά, ο εισαγγελέας αποφάσισε την απομάκρυνση της 12χρονης και την επαφή με τη μητέρα της μόνο παρουσία κοινωνικού λειτουργού. Η μητέρα, σημειώνει το «Χαμόγελο του Παιδιού», πήγε να καταθέσει μόνο όταν πείστηκε ότι όλες οι καταγγελίες είναι αληθείς.

Η ανακοίνωση καταλήγει με τρία ερωτήματα: «Ως πότε ένα παιδί θα βρίσκει το θάρρος να μιλήσει για τη φρίκη που περνάει, αλλά κανείς δεν θα το πιστεύει; Ως πότε ένα παιδί θα πρέπει να ταλαιπωρείται με αμέτρητες καταθέσεις σε αφιλόξενα για παιδιά δικαστήρια βιώνοντας ξανά και ξανά την κακοποίηση; Ως πότε ένα παιδί θα βιώνει κακοποίηση και μια ολόκληρη τοπική κοινωνία θα σωπαίνει;».