26 Οκτώβριος 2019, 23:42 - Τελευταία Ενημέρωση: 26 Οκτώβριος 2019, 23:29

Το υπουργείο Εξωτερικών απαντά στον Τσαβούσογλου για το Προσφυγικό

  • ΥΠΕΞ: Καμία ξένη δύναμη σε ελληνικό έδαφος
    Το κτήριο του υπουργείου Εξωτερικών στη λεωφόρο Βασ. Σοφίας (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Μπελτές)

Απορρίπτουμε κατηγορηματικά τις σημερινές δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, τονίζει σε ανακοίνωσή του το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, απαντώντας σε προκλητική δήλωση που έκανε νωρίτερα σήμερα ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Γερμανό ομόλογό του Χάικο Μάας, στην Άγκυρα, ισχυρίστηκε ότι η Ελλάδα «πυροβολούσε τις βάρκες των προσφύγων, τις βύθιζε στο Αιγαίο και τους έστελνε με τη βία τραυματισμένους πίσω στην Τουρκία».

Το ελληνικό ΥΠΕΞ υπογραμμίζει ότι «ανάλογοι ανυπόστατοι ισχυρισμοί περί δήθεν πρακτικών σε βάρος προσφύγων εκθέτουν όσους τους προβάλλουν, ενώ προσβάλλουν τόσο τα στελέχη των εμπλεκόμενων ελληνικών Αρχών όσο και τους Έλληνες πολίτες που καταβάλλουν καθημερινά τιτάνιες προσπάθειες για να σώζουν ζωές.

»Η Ελλάδα είναι μία ευνομούμενη, δημοκρατική πολιτεία που επιτηρεί αποτελεσματικά τα σύνορά της με πλήρη σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και με υψηλή αίσθηση ανθρωπισμού. Περί του αντιθέτου ισχυρισμοί δεν χρησιμεύουν παρά μόνον για να καλύψουν την απροθυμία αυτών που διακινούν τους ισχυρισμούς αυτούς να τηρήσουν τις διεθνείς τους δεσμεύσεις».