25 Οκτώβριος 2019, 23:32 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Οκτώβριος 2019, 23:33

MDA Ελλάς: Μειώθηκε το κόστος περίθαλψης του Παναγιώτη-Ραφαήλ

  • MDA Ελλάς: Μειώθηκε το κόστος περίθαλψης του Παναγιώτη-Ραφαήλ
    (Φωτ. αρχείου: MDA Ελλάς / Facebook)

Το ποσό των 3.442.000 ευρώ έχει συγκεντρωθεί μέχρι στιγμής για την μετάβαση του Παναγιώτη-Ραφαήλ στο νοσοκομείο Boston Children's Hospital στη Βοστόνη, προκειμένου να λάβει γονιδιακή θεραπεία, σύμφωνα με ανακοίνωση του MDA Ελλάς (σωματείο για τη φροντίδα των ατόμων με νευρομυϊκές παθήσεις). Ένα ποσό «που αντικατοπτρίζει την αγάπη της ελληνικής κοινωνίας» και συμπληρώθηκε σχεδόν σε ένα μήνα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο φιλανθρωπικός οργανισμός.

Υπογραμμίζει επίσης ότι κατόπιν επικοινωνίας με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Boston Children’s Hospital μας κοινοποιήθηκε η τελική εκτίμηση για την πραγματοποίηση της θεραπείας Zolgensma η οποία ανέρχεται στα 2.826.960,10 δολάρια. Η εν λόγω εκτίμηση περιλαμβάνει την τιμή του φαρμάκου, τις υπηρεσίες χορήγησης και τις αμοιβές του ιατρικού προσωπικού. «Ευχαριστούμε τον υπουργό Υγείας κύριο Βασίλη Κικίλια για τη μεσολάβηση και την υποστήριξή του, στη μείωση του τελικού κόστους για τη νοσοκομειακή περίθαλψη», συμπληρώνει το MDA Ελλάς.

Για το συνολικό κόστος, το οποίο περιλαμβάνει επιπλέον τα έξοδα μεταφοράς, διαμονής, μετακίνησης καθώς και τις θεραπείες που απαιτούνται για τη βελτίωση και διατήρηση της φυσικής κατάστασης του ασθενούς (φυσικοθεραπείες, εργοθεραπείες, λογοθεραπείες, υδροθεραπείες κλπ.) καθόλη τη διάρκεια της παραμονής του Παναγιώτη-Ραφαήλ στη Βοστόνη, θα δοθεί λεπτομερής απολογισμός μετά από την ασφαλή επιστροφή του στην Ελλάδα. Έχουν ήδη ξεκινήσει όλες οι ιατρικές εξετάσεις και οι απαραίτητες διαδικασίες για την άμεση αναχώρηση του Παναγιώτη-Ραφαήλ.

Να τονιστεί ότι 100.000 και πλέον δωρητές στήριξαν συλλογικά τον αγώνα της οικογένειας του μικρού παιδιού, ενώ η καμπάνια για τον Παναγιώτη-Ραφαήλ Γλωσσιώτη θα είναι ενεργή μέχρι και τη Πέμπτη 31/10/2019.