29 Οκτώβριος 2019, 18:45 - Τελευταία Ενημέρωση: 29 Οκτώβριος 2019, 17:39

Βάιμπλινγκεν και Νυρεμβέργη τιμούν το έργο του σπουδαίου εκπαιδευτικού και συγγραφέα Σίμου Λιανίδη

  • Βάιμπλινγκεν και Νυρεμβέργη τιμούν το έργο του σπουδαίου εκπαιδευτικού και συγγραφέα Σίμου Λιανίδη

Έναν σπουδαίο εκπαιδευτικό και βραβευμένο από την Ακαδημία Αθηνών συγγραφέα ετοιμάζονται να τιμήσουν δύο ποντιακά σωματεία της ομογένειας: Ο Σύλλογος Ποντίων Βάιμπλινγκεν «Οι Αργοναύτες» και ο Σύλλογος Ποντίων Νυρεμβέργης Cardinal Bessario, προσηλωμένοι στην προσπάθεια «για την παρότρυνση και προτροπή των νέων γενεών στην ενασχόληση με την τέχνη των γραμμάτων, στην αναγκαιότητα της έρευνας και στη διαρκή μορφωτική παίδευση», διοργανώνουν εκδήλωση-αφιέρωμα στον Σίμο Λιανίδη.

Η εκδήλωση θα γίνει το Σάββατο 9 Νοεμβρίου στις 18:30, στην αίθουσα Martin-Luther-Gemeindehaus (Danziger Platz 36, 71332 Waiblingen).

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο εκπαιδευτικός, συγγραφέας και επιμελητής σύνταξης της Ποντιακής Εστίας Στάθης Ταξίδης. Παιδιά του συλλόγου θα διαβάσουν παραμύθια από τη συλλογή του Σίμου Λιανίδη Τα παραμύθια του ποντιακού λαού, καθώς και αποσπάσματα από βιβλία και άρθρα του, ενώ θα απαγγείλουν και ποιήματά του.

«Η "VFM" συνέργεια των σωματείων της Νυρεμβέργης (Βαυαρία) και του Βάιμπλινγκεν (Βάδη-Βυρτεμβέργη) ας θεωρηθεί παραδειγματική δράση και συμπεριφορά απεμπλοκής από την μυωπική ανάγνωση των καταστατικών μας ορισμών» καταλήγει η ανακοίνωση του Συλλόγου Ποντίων Νυρεμβέργης.

Εκδηλωσεις