24 Οκτώβριος 2019, 22:22 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Οκτώβριος 2019, 22:16

Ζήτημα ονομασίας της πΓΔΜ θα θέσει το VMRO-DPMNE εάν κερδίσει τις εκλογές

  • Ζήτημα ονομασίας της πΓΔΜ θα θέσει το VMRO-DPMNE εάν κερδίσει τις εκλογές
    (Φωτ.: alsat-m.tv)

Θέμα ονομασίας της «Βόρειας Μακεδονίας» θα θέσειι το VMRO-DPMNE, το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης στα Σκόπια, εάν κερδίσει τις πρόωρες εκλογές του Απριλίου. Το μήνυμα αυτό έστειλε προς πάσα κατεύθυνση ο γραμματέας διεθνών σχέσεων του VMRO Μίτσκο Μιτσούνσκι.

Όπως μάλιστα τόνισε «Όσο θα ζω εγώ, αλλά και πολύ αργότερα, κανένας πολίτης αυτής της χώρας δε θα χρησιμοποιήσει με τη θέλησή του το νέο όνομα».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Αποτύπωμα» του Παύλου Τσίμα, ο Μίτσκο Μιτσούνσκι είπε πως «Εάν σχηματιστεί νέα κυβέρνηση η προτεραιότητά της θα είναι να βάλει τη "Μακεδονία" σε μια γρήγορη πορεία προς την ένταξη στην Ευρώπη. Αν το πετύχουμε αυτό, θα είναι ευκολότερο να ανοίξουμε και πάλι αυτά τα θέματα, να ανοίξουμε το θέμα της αυτοδιάθεσης το οποίο η Συμφωνία των Πρεσπών μάς αρνείται».

«Αυτό, όπως είπα, πηγάζει από το βασικό δικαίωμα στην αυτοδιάθεση. Αλλά και από το γεγονός ότι κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει ποιος είμαι… Είμαι "Μακεδόνας" από τη "Μακεδονία"». Και δεν νομίζω ότι είτε πολιτιστικά ή λεξικογραφικά είτε με άλλο τρόπο, αυτό δε θα αλλάξει ποτέ σε αυτή τη χώρα» πρόσθεσε ο Μιτσούνσκι.

Και πώς θα γίνει αυτό κατά τον Σκοπιανό αξιωματούχο; «Θα είναι ευκολότερο, αν είμαστε μέσα στην ευρωπαϊκή οικογένεια, ως ισότιμο μέλος. Η δυνατότητα υπάρχει με νομικά μέσα και η υλοποίησή της εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών», υποστήριξε το στέλεχος του VMRO.