24 Οκτώβριος 2019, 20:46 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Οκτώβριος 2019, 21:04

Τσίπρας σε Γεωργιάδη: Είστε ο Τζόκερ της πολιτικής ζωής (βίντεο)

  • Τσίπρας σε Γεωργιάδη: Είστε ο Τζόκερ της πολιτικής ζωής (βίντεο)
    O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σήμερα ενώ μιλάει για το σχέδιο νόμου του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων «Επενδύω στην Ελλάδα και άλλες διατάξεις» (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Μπελτές)

Επίθεση στον Άδωνι Γεωργιάδη εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του για το αναπτυξιακό νομοσχέδιο στην Ολομέλεια της Βουλής.

Αφορμή ήταν οι δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων για το σκάνδαλο Novartis.

Απευθυνόμενος προς τον Άδωνι Γεωργιάδη ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε: «Δεν ντρέπεστε να γίνεστε εδώ και χρόνια ο Τζόκερ της ελληνικής πολιτικής σκηνής. Δεν ντραπήκατε να πείτε σε ελβετικό τηλεοπτικό σταθμό ότι η εταιρεία δωροδοκούσε πολιτικούς αλλά έσωζε και ζωές; Δεν ντραπήκατε να βγείτε μετά και να πείτε ότι τελικά εμένα εννοούσατε και τον Πολάκη; Και μετά σε λιγότερο από μία ώρα τα μαζέψατε άρον-άρον... Δεν ντραπήκατε να κάνετε όλα αυτά θα ντραπείτε τώρα να κάνετε εξυπηρετήσεις συμφερόντων;».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο για νομοσχέδιο- «πλυντήριο επιχειρηματικών συμφερόντων».

Υποστήριξε ότι το σχέδιο νόμου διαπνέεται «από μια φιλοσοφία ακραία νεοφιλελεύθερη, αντιλαϊκή και αντεργατική που στο τέλος της ημέρας θα αποδειχθεί και αντιαναπτυξιακή».

Κρίνοντας την διαδικασία της κατάθεσης του νομοσχεδίου ανέφερε: «Λυπάμαι πάρα πολύ αλλά είναι τόσο ακραίο αυτό που επιχειρείτε σήμερα, σε ένα νομοσχέδιο που ξεκίνησε με 85 άρθρα, κατατέθηκε με 213 και μέσα σε λίγες ώρες έφτασε με τροπολογίες της τελευταίας στιγμής, φωτογραφικές οι περισσότερες τα 234 άρθρα. Που δε ξέρει κανείς από που να αρχίσει και που να τελειώσει. Σήμερα πρέπει να έχετε σπάσει κάθε ρεκόρ ευτελισμού της νομοθετικής διαδικασίας στο ελληνικό κοινοβούλιο».