24 Οκτώβριος 2019, 08:54 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Οκτώβριος 2019, 08:44

Ψήφισμα στο αμερικανικό Κογκρέσο για να χαρακτηριστεί η 28η Οκτωβρίου «Ημέρα του Όχι»

  • Ψήφισμα στο αμερικανικό Κογκρέσο για να χαρακτηριστεί η 28η Οκτωβρίου «Ημέρα του Όχι»
    Το Αμερικανικό Καπιτώλιο όπου συνέρχεται το Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών (φωτ.: US Capitol / O.J)

Να χαρακτηριστεί η 28η Οκτωβρίου ως «Ημέρα του Όχι» ζητούν με ψήφισμα που κατέθεσαν στη Βουλή των Αντιπροσώπων οι Ελληνοαμερικανοί βουλευτές Κρις Πάππας, Τζον Σαρμπάνης και Γκας Μπιλιράκης, με βασικό επιχείρημα την καθοριστική συμβολή της Ελλάδας στον αγώνα εναντίον των δυνάμεων του Άξονα.

Ο εισηγητής, βουλευτής Κρις Πάππας από το Νιου Χαμσάιρ, τόνισε ότι είναι περήφανος διότι το ψήφισμα «μας επιτρέπει να σταθούμε με τους Έλληνες συμμάχους μας και να γιορτάσουμε τις κοινές μας δημοκρατικές αξίες».

Ως φόρο τιμής στο τολμηρό «Όχι» του ελληνικού λαού, το χαρακτήρισε ο Τζον Σαρμπάνης από το Μέριλαντ, ο οποίος πρόσθεσε: «Το παράδειγμα που έθεσε, τότε και τώρα, χρησιμεύει ως φάρος ελπίδας για ελευθερία και δημοκρατία σε ολόκληρο τον κόσμο».

Σε παρόμοιο ύφος και οι δηλώσεις του Γκας Μπιλιράκης από τη Φλόριντα. Ο βουλευτής έκανε λόγο για ένα κείμενο που αντικατοπτρίζει τη δέσμευση των δύο χωρών να αντιμετωπίσουν την αδικία και την τυραννία. Όπως σημείωσε, «δεν πρέπει ποτέ να αφήσουμε τις μελλοντικές γενιές να ξεχάσουν την πλούσια πολιτιστική μας κληρονομιά, η οποία καθορίζει ποιοι είμαστε ως λαός και βοηθάει να πορευτούμε προς τα εμπρός».

  • Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ / Π. Κασφίκης.