24 Οκτώβριος 2019, 08:30 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Οκτώβριος 2019, 08:21

Πορείες και διαδηλώσεις στην Αθήνα για το αναπτυξιακό νομοσχέδιο

  • Πορείες και διαδηλώσεις στην Αθήνα για το αναπτυξιακό νομοσχέδιο
    Μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ σε μηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο της Αθήνας (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Μπελτές)

Πορείες και συγκεντρώσεις έχουν εξαγγείλει σήμερα ομοσπονδίες εργαζομένων και φοιτητές που αντιδρούν στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο υπό τον τίτλο «Επενδύω στην Ελλάδα και άλλες διατάξεις», το οποίο ψηφίζεται το βράδυ στη Βουλή.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ, η ΑΔΕΔΥ, το Εργατικό Κέντρο Αθηνών, το ΠΑΜΕ, αλλά και φοιτητικοί σύλλογοι έχουν προγραμματίσει κινητοποιήσεις το πρωί και το απόγευμα.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία των εργαζομένων στους δήμους (ΠΟΕ-ΟΤΑ), που κάνει 24ωρη απεργία λόγω της πρόβλεψης για τη σύναψη συμβάσεων με ιδιώτες στους τομείς της καθαριότητας, τους πρασίνου και του ηλεκτροφωτισμού, καλεί σε συγκέντρωση στις 11:00 στην πλατεία Καραϊσκάκη. Θα ακολουθήσει συλλαλητήριο προς το υπουργείο Εσωτερικών στη Σταδίου και στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στη Βασιλίσσης Σοφίας.

Στις 12:00 φοιτητικοί σύλλογοι θα συγκεντρωθούν στα Προπύλαια και θα πραγματοποιήσουν πορεία αντιδρώντας σε διατάξεις του υπουργείου Παιδείας που περιλαμβάνονται στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο.

Στις 17:00 η ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο στο Σύνταγμα. Ζητούν να μην ψηφιστούν «τα νέα αντεργατικά μέτρα» και το αναπτυξιακό νομοσχέδιο. Στις 18:30 συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στα Προπύλαια.