23 Οκτώβριος 2019, 01:31 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Οκτώβριος 2019, 01:33

Μεγάλη φωτιά στο Πόρτο Ράφτη – Εκκενώθηκαν σπίτια (βίντεο)

  • Μεγάλη φωτιά στο Πόρτο Ράφτη – Εκκενώθηκαν σπίτια (βίντεο)
    (Φωτ. αρχείου: Facebook)

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που ξέσπασε σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση στη Χαμολιά, στα σύνορα με το Πόρτο Ράφτη. Η πύρινη εστία βρίσκεται σε κατοικημένη περιοχή και οι πυροσβεστικές δυνάμεις κάνουν ό,τι είναι εφικτό για να απομακρύνουν τον κίνδυνο.

Το έργο τους, ωστόσο, δυσχεραίνει ο δυνατός άνεμος.

Η κατάσταση κρίνεται σοβαρή και για αυτό απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους οι κάτοικοι της οδού Αιόλου. Σύμφωνα με το irafina.gr, η Αστυνομία έχει ζητήσει την εκκένωση της περιοχής από την οδό Λαμίας και προς το μέτωπο της πυρκαγιάς, καθώς και την ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων.

«Η φωτιά στο Πόρτο Ράφτη έχει περιοριστεί σε σχέση με την αρχική έκτασή της. Η ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων γίνεται καθαρά για προληπτικούς λόγους», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Βασίλης Βαθρακογιάννης. Πάντως η αστυνομία έχει κλείσει τους δρόμους που οδηγούν προς το σημείο, επιτρέποντας τη δίοδο μόνο σε οχήματα της Πυροσβεστικής υπηρεσίας. 

Στην περιοχή επιχειρούν 80 πυροσβέστες με 31 οχήματα, δύο πεζοπόρα τμήματα, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων, καθώς και οχήματα εθελοντών πυροσβεστών.

Η αστυνομία κάνει παράλληλα κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή. Έχει διακοπεί η κυκλοφορία στις οδούς Πολυτεχνείου, Χαράς και Αγίου Νικολάου από το ύψος της Βραυρώνας.