27 Οκτώβριος 2019, 09:55 - Τελευταία Ενημέρωση: 29 Οκτώβριος 2019, 09:59

Ποντιακοί σύλλογοι στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου – Στο μυαλό όλων τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων

  • Ποντιακοί σύλλογοι στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου – Στο μυαλό όλων τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων
    (Φωτ.: Ένωση Ποντίων Σπουδαστών ΤΕΙ Καβάλας)

Δυναμική θα είναι φέτος η παρουσία των ποντιακών συλλόγων στις παρελάσεις για την 28η Οκτωβρίου. Στο πλαίσιο των 100 χρόνων από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου πολλά σωματεία θα περάσουν το δικό τους μήνυμα για διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των προγόνων τους μέσω της παρουσίας τους στις μεγαλειώδεις παρελάσεις σε όλη τη χώρα.

Για την επέτειο του «ΟΧΙ» θα επιστρατευτούν, για μια ακόμη φορά, ποντιακές φορεσιές, λάβαρα και πανό.

Στην Καβάλα, φέτος, προκειμένου να τιμηθούν τα 353.000 θύματα της Γενοκτονίας θα παρελάσουν πρώτα τα ποντιακά σωματεία. Η Λέσχη Ποντίων Καβάλας, η Ένωση Ποντίων Σπουδαστών ΤΕΙ Καβάλας και ο Όμιλος Ποντίων Χορευτών Καβάλας θα είναι στις πρώτες θέσεις της παρέλασης τη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του αντιπεριφερειάρχη Κώστα Αντωνιάδη. Θα ακολουθήσουν σχολεία και άλλοι πολιτιστικοί σύλλογοι της πόλης.

Ιδιαίτερη θα είναι και η παρουσία του Συλλόγου Ποντίων Ν. Εύβοιας «Οι Κομνηνοί». «Στη φετινή παρέλαση θα λάβουν μέρος σχεδόν όλα τα παιδιά του σωματείου μας και θα φορούν μπλουζάκια με τον επετειακό λογότυπο "G" κρατώντας σχετικό πανό προς τιμήν των 100 χρόνων από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου» δήλωσε στο pontos-news.gr μέλος του σωματείου.

Ελένη Κάλλη