22 Οκτώβριος 2019, 09:23 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Οκτώβριος 2019, 09:10

Κατ’ αντιπαράσταση εξέταση για τη Novartis ζητά ο Παπαγγελόπουλος

  • Κατ’ αντιπαράσταση εξέταση για τη Novartis ζητά ο Παπαγγελόπουλος
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)

Τους προτεινόμενους μάρτυρες στην υπόθεση Novartis θα παρουσιάσουν το απόγευμα οι κοινοβουλευτικές ομάδες στην πρώτη συνεδρίαση της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Επίσης, θα καθοριστούν η σειρά και οι ημερομηνίες εξέτασης των μαρτύρων και θα γίνουν και οι αρχικές τοποθετήσεις επί της δικογραφίας.

Η συνεδρίαση της Ειδικής Επιτροπής ξεκινά στις 5 το απόγευμα.

Η ΝΔ, που θεωρεί ότι υπάρχουν επαρκή στοιχεία για τέσσερα αδικήματα, τονίζει ακόμα ότι «το κατηγορητήριο για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο είναι ανοιχτό, αν προκύψουν στοιχεία και για άλλα αδικήματα και για άλλες υποθέσεις παρεμβάσεων σε δικαστικούς λειτουργούς».

Από την πλευρά του ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης ζητά την κατ’ αντιπαράσταση εξέτασή του με εισαγγελείς και πολιτικά πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και ο Αντώνης Σαμαράς. Το σχετικό αίτημα θα κατατεθεί από τους συνηγόρους υπεράσπισης Δημήτρη και Λυδία Τσοβόλα στον πρόεδρο της Ειδικής Επιτροπής Γιάννη Μπούγα. Επίσης, θα ζητηθεί η διαβίβαση των δικογραφιών που σχετίζονται με την υπόθεση και θα κατατεθεί και αίτημα για ακρόαση μαρτύρων.