21 Οκτώβριος 2019, 22:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Οκτώβριος 2019, 22:15

Ένα ακόμα ιστορικό ρεκόρ για τον Μαραθώνιο Αθήνας

  • Ένα ακόμα ιστορικό ρεκόρ για τον Μαραθώνιο Αθήνας
    Μαραθωνοδρόμοι ξεκινούν με αφετηρία τον Μαραθώνα και προορισμό το Παναθηναϊκό Στάδιο στον 36ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / EUROKINISSI / Θανάσης Δημόπουλος)

Συμπληρώθηκαν τα απόλυτα όρια συμμετοχής στη διοργάνωση του Μαραθωνίου Αθήνας και φέτος, παρά την μεγάλη αύξηση στα όρια εγγραφών που ανακοίνωσε ο ΣΕΓΑΣ στις αρχές της περιόδου, δημιουργώντας έτσι ένα ακόμα ιστορικό ρεκόρ στη σπουδαία διοργάνωση που γίνεται στην πρωτεύουσα.

Περισσότερες από 20.000 συμμετοχές στον Μαραθώνιο Δρόμο, 12.000 στον Αγώνα Δρόμου 10χλμ και άλλες 20.000 στον Αγώνα Δρόμου 5χλμ θα αποτελέσουν τον βασικό κορμό του αγώνα, ενώ περισσότεροι από 8.000 δρομείς, παιδιά και αθλητές Special Olympics θα συμμετάσχουν στους μικρότερους αγώνες (εννέα αγώνες παιδιών σε όλη τη διαδρομή του μαραθωνίου, αγώνας Special Olympics και ο τελικός του Run Greece).

Περισσότεροι από 60.000 δρομείς, λοιπόν, από 120 και πλέον χώρες, θα δώσουν το παρών σε μια μοναδική γιορτή του αθλητισμού, του πολιτισμού και των αξιών, φέρνοντας την Αθήνα στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος. Μεγάλοι αθλητές με σπουδαίες επιδόσεις σε διεθνές επίπεδο αλλά και πλήθος κόσμου που συμμετέχει για τα συναισθήματα που προσφέρει το τρέξιμο και η στιγμή του τερματισμού στο Παναθηναϊκό Στάδιο, θα βρεθούν μαζί σε έναν αγώνα που ενώνει.

Κάθε 2η Κυριακή του Νοεμβρίου πραγματοποιείται στην Αθήνα ένα από τα μεγαλύτερα, εάν όχι το μεγαλύτερο, σε μέγεθος, κύρος, κοινωνική συμμετοχή, κρατική υποστήριξη και μιντιακή αποδοχή αθλητικό, πολιτιστικό και τουριστικό γεγονός της χρονιάς: ο Μαραθώνιος Αθήνας, ο Αυθεντικός. Η φετινή 37η διοργάνωση θα λάβει χώρα στις 10 Νοεμβρίου 2019.