21 Οκτώβριος 2019, 20:37 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Οκτώβριος 2019, 23:22

Πέθανε ο συνθέτης Νίκος Ιγνατιάδης

  • Πέθανε ο συνθέτης Νίκος Ιγνατιάδης
    (Φωτ.: Nikos Ignatiadis / Facebook)

Ο πιανίστας, μαέστρος και συνθέτης Νίκος Ιγνατιάδης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών. «Πρέπει να σας πω με μεγάλη θλίψη ότι ο φίλος μας Νίκος Ιγνατιάδης πέθανε σήμερα. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τη μουσική του και θα ευχηθούμε στη γυναίκα και την οικογένειά του πολύ δύναμη», έγραψε στο Facebook ο Γιος Φαν Χάουτ, μάνατζερ και διαχειριστής της σελίδας του καλλιτέχνη.

Ο Νίκος Ιγνατιάδης έκανε διεθνείς συνεργασίες με καλλιτέχνες όπως η Νάνα Μούσχουρη, ο Χούλιο Ιγγλέσιας, ο Σαρλ Αζναβούρ, ο Ντέμης Ρούσσος, ο Αλμπάνο και η Ρομίνα Πάουερ, αλλά και με ξεχωριστούς ερμηνευτές στην Ελλάδα όπως ο Πάριος, η Μαρινέλλα, ο Διονυσίου, η Γαλάνη, ο Νικολάου, η Αργυράκη, η Δήμου, η Διαμάντη, ο Πασχάλης, η Χριστιάνα κ.ά. Εξάλλου, διέπρεψε στην ελληνική δισκογραφία τη δεκαετία του ΄80, γράφοντας και ενορχηστρώνοντας σπουδαία ελληνικά τραγούδια που παραμένουν αγαπημένα μέχρι σήμερα («Κόκκινο γαρύφαλλο», «Είσαι μια συνήθεια», «Είσαι Θεός», «Και καλύτερα», «Εξ επαφής», «Όλα για τον έρωτα», «Μάη μου», «Μια θάλασσα γαλάζια», «Αποτυπώματα», «Φωτιά στα σύνορα της γης», κ.ά).

Να σημειωθεί ότι διεύθυνε την Μητροπολιτική Ορχήστρα του Άμστερνταμ σε ένα προσωπικό του δίσκο με τίτλο «The Olympus Symphony», για την επιτυχία του οποίου τιμήθηκε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό της Ολλανδίας το 1989.