21 Οκτώβριος 2019, 18:07 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Οκτώβριος 2019, 17:11

Δίστομο: Η ΑΕΚ τίμησε τη μνήμη του Λουκά Μπάρλου (βίντεο)

  • Δίστομο: Η ΑΕΚ τίμησε τη μνήμη του Λουκά Μπάρλου (βίντεο)
    (Φωτ.: ΠΑΕ ΑΕΚ)

Μνημόσυνο για τα 20 χρόνια από το θάνατο του Λουκά Μπάρλου τελέστηκε το περασμένο Σάββατο (19/10) στο Δίστομο, γενέτειρα του ιστορικού ηγέτη της ΑΕΚ. Ήταν μια ημέρα μνήμης για ολόκληρη την κιτρινόμαυρη οικογένεια. Μεγάλοι ποδοσφαιριστές της δικής του εποχής, άνθρωποι που τον έζησαν, εκπρόσωποι κομμάτων, απλοί φίλαθλοι της Ένωσης και συντοπίτες του μεγάλου προέδρου, ήταν εκεί για να τιμήσουν τη μνήμη του.

Η Λέσχη Ιστορίας και Πολιτισμού της ΑΕΚ διοργάνωσε εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο του Διστόμου, με οικοδεσπότη τον δήμαρχο Διστόμου, Αράχωβας και Αντίκυρας Γιάννη Σταθά. Προβλήθηκε βίντεο για τη ζωή και το έργο του Λουκά Μπάρλου –το επιμελήθηκε η Χριστίνα Σούκερη, αντιπρόεδρος της Λέσχης, σε συνεργασία με το AEK TV– ενώ την εκδήλωση προλόγισε ο Σταμάτης Παπασταμάτης, πρόεδρος της Λέσχης και αντιπρόεδρος της ερασιτεχνικής ΑΕΚ. Η Λέσχη εκπροσωπήθηκε ακόμα από τον γενικό γραμματέα Κυριάκο Χήνα και τον Λάκη Θεοδοσίου, συντονιστή μελών της Λέσχης.

Την ΠΑΕ ΑΕΚ εκπροσώπησε ο διευθυντής επικοινωνίας Ανδρέας Δημάτος, που συντόνισε την εκδήλωση και διάβασε τον χαιρετισμό του Δημήτρη Μελισσανίδη και του προέδρου της ερασιτεχνικής ΑΕΚ Αλέξη Αλεξίου.

Ο Λουκάς Μπάρλος έφυγε από τη ζωή στις 20 Οκτωβρίου 1999, παραμονή του ευρωπαϊκού αγώνα της Ένωσης με την ΜΤΚ στη Βουδαπέστη. Ανέλαβε την προεδρία της ΑΕΚ τον Μάρτιο του 1974 και μέχρι να παραδώσει (στον Ανδρέα Ζαφειρόπουλο) στις 9 Ιουνίου 1981, πρόλαβε να δημιουργήσει από το μηδέν μια από τις καλύτερες ελληνικές ομάδες όλων των εποχών, την οποία καμάρωσε στους «4» του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ της περιόδου 1976-77, ενώ πανηγύρισε το νταμπλ του 1978 και το πρωτάθλημα του 1979.

Το ΑΕΚ TV ήταν εκεί και κατέγραψε τις στιγμές ιστορίας. Δείτε παρακάτω στο βίντεο από την εκδήλωση να μιλούν κατά σειρά ο Γιάννης Σταθάς, ο Σταμάτης Παπασταμάτης, ο Στέλιος Σεραφείδης, ο Παντελής Νικολάου, ο Θωμάς Μαύρος, ο Νίκος Πανταζής και ο ένθερμος Ενωσίτης οπαδός και συλλέκτης Αλέξανδρος Μαργαρίτης.