21 Οκτώβριος 2019, 18:30 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Οκτώβριος 2019, 17:26

Έκθεση με προσωπικά αντικείμενα πεσόντων του Ελληνοϊταλικού Πολέμου εγκαινίασε ο ΠτΔ

  • Έκθεση με προσωπικά αντικείμενα πεσόντων του Ελληνοϊταλικού Πολέμου εγκαινίασε ο ΠτΔ
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Μπελτές)

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος εγκαινίασε νωρίτερα σήμερα, στο Πολεμικό Μουσείο, την έκθεση με προσωπικά αντικείμενα από τους προσωρινούς τάφους πεσόντων κατά το Έπος 1940-41 του Ελληνοϊταλικού Πολέμου στο Αλβανικό Μέτωπο. Σε δήλωσή του, αναφέρθηκε σε όλους εκείνους που έπεσαν στο Αλβανικό Μέτωπο υπερασπιζόμενοι την ελευθερία και τη δημοκρατία απέναντι στο φασισμό, και σημείωσε: «Δυστυχώς, με ευθύνη της γείτονος Αλβανίας, πολλοί από αυτούς δεν βρήκαν τον τάφο που άρμοζε στη μεγάλη θυσία τους».

Επίσης, τόνισε ότι «είναι πια καιρός η Αλβανία, τώρα μάλιστα που φιλοδοξεί να αποτελέσει μέλος της ευρωπαϊκής μας οικογένειας, να αλλάξει στάση. Και είναι παρήγορο ότι αρχίζει να αλλάζει στάση, αρκεί αυτό να έχει οριστικώς αίσια έκβαση».

Τέλος, ο Πρ. Παυλόπουλος επισήμανε ότι οφείλουμε πολλά στον Γιώργο Σούρλα γι' αυτήν την αποστολή, να βρουν οι μεγάλοι νεκροί του Αλβανικού Μετώπου τον τάφο που τους αρμόζει, και κατέληξε: «Γι’ αυτό και του εκφράζω, ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, θερμά συγχαρητήρια και καλή δύναμη στον αγώνα του, τον οποίο στηρίζω ανεπιφυλάκτως».

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Δήμητρα Κατσιμεντέ.