21 Οκτώβριος 2019, 11:43 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Οκτώβριος 2019, 11:52

Λάρισα: Κλείνει για οκτώ μήνες η γέφυρα του Πηνειού στα Τέμπη

  • Λάρισα: Κλείνει για οκτώ μήνες η γέφυρα του Πηνειού στα Τέμπη
    Τμήμα της Εθνικής Οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης στα Τέμπη (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / STR)

Κλειστή θα παραμείνει από σήμερα και για οκτώ μήνες, δηλαδή έως και τα τέλη Ιουνίου 2020, η γέφυρα του Πηνειού στα Τέμπη στην Παλαιά Εθνική οδό, λόγω εργασιών για την ενίσχυση της γέφυρας. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας, απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην περιοχή της υφιστάμενης γέφυρας του Πηνειού.

Για να αποκατασταθεί η κίνηση των οχημάτων στην ευρύτερη περιοχή θα γίνουν οι εξής κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

Α/Κ Ευαγγελισμού - παράκαμψης και κυκλικού κόμβου
Η κίνηση προς Κατερίνη θα αποκατασταθεί με τη διοχέτευση των οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο μέσω του κλάδου εισόδου προς Κατερίνη του Α/Κ Ευαγγελισμού

Ι/Κ Τεμπών
Η κίνηση προς Κατερίνη θα αποκατασταθεί με τη διοχέτευση των οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο μέσω του κλάδου εισόδου προς Κατερίνη του Α/Κ Ευαγγελισμού και τη δημιουργία παράκαμψης στην περιοχή αναστροφής των οχημάτων του υφιστάμενου ισόπεδου κόμβου

Ι/Κ Ομολίου - οικισμού Περαταριάς
Η κίνηση προς Κατερίνη θα αποκατασταθεί με τη διοχέτευση των οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο μέσω του κλάδου εισόδου προς Κατερίνη του Α/Κ Ευαγγελισμού, ενώ προβλέπεται και ο αποκλεισμός της κυκλοφορίας στην περιοχή της γέφυρας Πηνειού με υποχρεωτική έξοδο των οχημάτων από την ΠΕΟ μέσω του υφιστάμενου ισόπεδου κόμβου Ομολίου.

Αντίστοιχα, η κίνηση προς Λάρισα θα αποκατασταθεί με τη διοχέτευση των οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο μέσω του κλάδου εισόδου προς Λάρισα του Η/Κ Ραψάνης.

Ι/Κ Πυργετού - Η/Κ Ραψάνης
Η κίνηση προς Λάρισα θα αποκατασταθεί με τη διοχέτευση των οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο μέσω του κλάδου εισόδου προς Λάρισα του Η/Κ Ραψάνης.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ηλία Σκυλλάκου.