21 Οκτώβριος 2019, 08:08 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Οκτώβριος 2019, 08:09

Καλοκαίρι δίχως τέλος: Ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες σήμερα

  • Καλοκαίρι δίχως τέλος: Ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες σήμερα
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Νίκος Αρβανιτίδης)

Αν και βρισκόμαστε λίγες ημέρες πριν από το τέλος του Οκτωβρίου ο καιρός στην Ελλάδα δεν θυμίζει φθινόπωρο, αλλά καλοκαίρι. Και σήμερα, σύμφωνα με την ΕΜΥ, θα είναι αίθριος και μόνο τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά θα υπάρχει τοπικά περιορισμενη ορατότητα ή τοπικές ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Αιγαίο 5 με 6 και βαθμιαία τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Στην Αττική γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5, στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Σε Μακεδονία και Θράκη γενικά αίθριος καιρός. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες στη Μακεδονία. Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς, στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 12 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στην δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε νησιά Ιονίου, Ήπειρο, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο γενικά αίθριος καιρός. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 14 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο γενικά αίθριος καιρός. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι αβόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 13 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη γενικά αίθριος καιρός με λίγες παροδικές νεφώσεις στην Κρήτη. Οι άνεμοι βόρειοι 5 με 6 και βαθμιαία στις Κυκλάδες έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και βαθμιαία στα βόρεια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.