20 Οκτώβριος 2019, 23:42 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Οκτώβριος 2019, 00:43

Καταγγελία για έφοδο αστυνομικών σε σινεμά που παιζόταν το «Τζόκερ»

  • Καταγγελία για έφοδο αστυνομικών σε σινεμά που παιζόταν το «Τζόκερ»
    (Φωτ.: pixabay.com)

Πονοκέφαλο έχουν προκαλέσει στο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού αναρτήσεις στα social media που κάνουν λόγο για αστυνομική έφοδο το βράδυ της Κυριακής σε κινηματογραφική αίθουσα στην Αθήνα κατά τη διάρκεια προβολής του Τζόκερ.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, υπάλληλοι του υπουργείου που παρακολουθούσαν την ταινία κάλεσαν την αστυνομία προκειμένου να απομακρύνει τους ανήλικους θεατές.

Όταν το θέμα άρχισε να παίρνει διαστάσεις το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού με ανακοίνωσή του διέψευσε ότι ζήτησε από τις αστυνομικές Αρχές για την απομάκρυνση των ανηλίκων – το φιλμ έχει σήμανση ότι είναι κατάλληλο για θεατές άνω των 18 ετών.

«Η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού έδωσε εντολή να εξακριβωθεί εάν πράγματι οι φερόμενες πληροφορίες αληθεύουν», αναφέρεται στην ανακοίνωση και τονίζεται ότι εάν προκύψει πως πράγματι αυτοί που έκαναν την καταγγελία είναι υπάλληλοί του θα κινήσει τις σχετικές διαδικασίες του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα.

Πάντως, αναρτήσεις υπάρχουν και για παρόμοιο περιστατικό το Σάββατο το μεσημέρι σε αίθουσα εμπορικού κέντρου στα βόρεια προάστια της Αθήνας. Μάλιστα, γίνεται λόγος για εφήβους που οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα για εξακρίβωση στοιχείων και για κατάθεση και έμειναν εκεί για ώρες.