23 Οκτώβριος 2019, 17:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Οκτώβριος 2019, 16:42

Οι Πόντιοι της Νυρεμβέργης δείχνουν την ευαισθησία τους για ακόμα μία φορά

  • Οι Πόντιοι της Νυρεμβέργης δείχνουν την ευαισθησία τους για ακόμα μία φορά

Συναυλία για την ειρήνη και την αλληλεγγύη διοργανώνει ο Σύλλογος Ποντίων Νυρεμβέργης Cardinal Bessario το Σάββατο 9 Νοεμβρίου, στις 20:00, στο Πολιτιστικό Κέντρο Νυρεμβέργης (Kulturwerkstatt Auf AEG). Ο δραστήριος ποντιακός σύλλογος της Γερμανίας, με τη στήριξη της υπηρεσίας πολιτισμού του Δήμου Νυρεμβέργης και τη συντροφιά του φορέα διάδοσης ελληνικών παραδοσιακών χορών Rythmos, υποδέχεται στην πόλη το συγκρότημα «Νότιο Τόξο» και την ερμηνεύτρια Κατερίνα Παπαδοπούλου.

Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στους πρόσφυγες του Αιγαίου και στους λαούς που δοκιμάζονται στην Ανατολία.

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς, όπως σημειώνει ο Σύλλογος, θα ακουστούν «Τραγούδια και μελωδίες αναφοράς στους κοινούς πολιτισμούς εκατέρωθεν του Αιγαίου, μια ορφεία διαμαρτυρία για την αφύπνιση των ανακλαστικών μας, για την αναγκαιότητα διαλεκτικού προβληματισμού τανάντι στην Ύβρη των εθισμένων στις γενοκτονίες και προσφυγιές γεωπολιτικών συμφερόντων των κοτζαμπάσηδων του καιρού μας».

Στο μουσικό ταξίδι θα συμβάλουν επίσης οι Orient Opus με Πέρσες, Γερμανούς και Έλληνες μουσουργούς.

Την επόμενη μέρα, Κυριακή 10 Νοεμβρίου, διοργανώνεται σεμινάριο με ομιλήτρια την Κατερίνα Παπαδοπούλου που μεταξύ άλλων θα παιδευτεί με τους συμμετέχοντες στην τέχνη της λαλιάς στη δημοτική μας όρχηση.