20 Οκτώβριος 2019, 14:50 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Οκτώβριος 2019, 16:58

Εξωδικαστικός μηχανισμός: Νέο σύστημα χωρίς χαρτιά για φυσικά και νομικά πρόσωπα

  • Επιδρομή του Ρουβίκωνα έξω από το σπίτι του Άδωνι Γεωργιάδη
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

Νέο αυτοματοποιημένο σύστημα εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών όπου δεν θα χρειάζονται έγγραφα, προετοιμάζουν τα υπουργεία Ανάπτυξης, Εργασίας και Οικονομικών σε συνεργασία με τους θεσμούς και την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών.

Ο μηχανισμός, σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, θα αφορά φυσικά και νομικά πρόσωπα.

«Δεν θα είναι το κούρεμα δυνητικό, ούτε θα εξαρτάται από καμιά έκθεση, κανενός ορκωτού. Ένας υπολογιστής θα βγάζει τα στοιχεία για την περιουσία, τα χρήματα, τα χρέη, το κούρεμα που χρειάζεται και τις δόσεις», εξήγησε ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Ο υπουργός Ανάπτυξης εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί «ξεμπλόκαρε» το σύστημα ρύθμισης των δανείων και «από εκεί που είχαμε 100, 200, 300 αιτήσεις, τώρα έχουμε πάνω από 40.000». Μάλιστα κάλεσε τον κόσμο να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία και να κάνει αίτηση προκειμένου να ενταχθεί στη ρύθμιση έως το τέλος του χρόνου.

«Είναι πλέον πάρα πολύ εύκολο. Δε χρειάζεται χαρτιά, όλες οι τράπεζες και τις ελέγχουμε καθημερινά, έχουν σε κάθε τραπεζικό κατάστημα εξειδικευμένο υπάλληλο, για να κάνουν την δουλειά στον συμπολίτη μας δωρεάν. Δεν χρειάζεται να πάει ούτε σε δικηγόρο ούτε σε λογιστή ούτε σε κανέναν», υπογράμμισε ο Άδωνις Γεωργιάδης.