19 Οκτώβριος 2019, 22:58 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Οκτώβριος 2019, 22:56

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Έρχεται μπαράζ κινητοποιήσεων στους δήμους

  • ΠΟΕ-ΟΤΑ: Έρχεται μπαράζ κινητοποιήσεων στους δήμους
    Μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ αδειάζουν κάδο σκουπιδιών έξω από το υπουργείο Εσωτερικών (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)

Απόφαση για κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους πήραν σήμερα οι εργαζόμενοι στους δήμους, αντιδρώντας σε διάταξη του αναπτυξιακού νομοσχεδίου (άρθρο 179) που δίνει τη δυνατότητα σύναψης δημόσιων συμβάσεων με ιδιώτες των υπηρεσιών καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού και πρασίνου των δήμων.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ αποφάσισε ότι την επόμενη εβδομάδα θα γίνουν:

  • Τη Δευτέρα γενικές συνελεύσεις των εργαζομένων στους δήμους. Την ημέρα αυτή τα γκαράζ των δήμων θα παραμείνουν κλειστά.
  • Την Τρίτη και την Τετάρτη 48ωρη πανελλαδική απεργία των εργαζομένων στις υπηρεσίες καθαριότητας, πρασίνου και ηλεκτροφωτισμού, ενώ με αποφάσεις των ΔΣ των συλλόγων-μελών της Ομοσπονδίας μπορεί η απεργία να επεκταθεί στο σύνολο των εργαζομένων του δήμου. Την Τετάρτη, στις 10:00 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί μηχανοκίνητη πορεία με σημείο εκκίνησης τα γραφεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ στην πλατεία Καραϊσκάκη.
  • Την Πέμπτη, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου στη Βουλή, 24ωρη πανελλαδική απεργία όλων των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση και την ίδια ημέρα στις 11:00 το πρωί πανελλαδικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας.