19 Οκτώβριος 2019, 21:53 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Οκτώβριος 2019, 21:48

Τουρκία: Οι Κούρδοι σαμποτάρουν την αμερικανοτουρκική συμφωνία

  • Τουρκία: Οι Κούρδοι σαμποτάρουν την αμερικανοτουρκική συμφωνία
    Σύροι μαχητές υποστηριζόμενοι από τουρκικές δυνάμεις, κοντά στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία (φωτ.: EPA / ERDEM SAHIN)

Για διασπορά «ψευδών πληροφοριών προκειμένου να σαμποτάρουν την αμερικανοτουρκική συμφωνία» κατηγόρησε σήμερα η Τουρκία τους Κούρδους της Συρίας, μετά τη δήλωση του επικεφαλής των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (FDS) Μαζλούμ Άμπντι ότι η Άγκυρα υπονομεύει τη συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στη βόρεια Συρία.

Υψηλόβαθμος Τούρκος αξιωματούχος διέψευσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων τα όσα καταγγέλλουν οι Κούρδοι περί δημιουργίας προβλημάτων ώστε να μην αποχωρήσουν οι μαχητές των FDS από το Ρας αλ Άιν.

Η συμφωνία, που ανακοινώθηκε την Τετάρτη και την οποία διαπραγματεύθηκε η Ουάσινγκτον, «περιλαμβάνει ένα ουσιώδες σημείο που ορίζει το άνοιγμα ενός διαδρόμου υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Πολιτειών», είπε ο επικεφαλής των FDS στο Γαλλικό Πρακτορείο. Όμως οι «Τούρκοι εμποδίζουν την αποχώρηση από τον τομέα της Ρας αλ Άιν, εμποδίζουν την έξοδο των δυνάμεών μας, των τραυματιών και των αμάχων», είπε.