19 Οκτώβριος 2019, 21:24 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Οκτώβριος 2019, 21:23

Δύο πρωτοβουλίες και τρία ψηφίσματα στο συνέδριο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας ΗΠΑ-Καναδά

  • Δύο πρωτοβουλίες και τρία ψηφίσματα στο συνέδριο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας ΗΠΑ-Καναδά
    Το νέο ΔΣ της Παμποντιακής Ομοσπονδίας ΗΠΑ-Καναδά

Δύο ζητήματα αιχμής για τη διεθνοποίηση του ζητήματος της Γενοκτονίας των Ποντίων ήταν στο επίκεντρο του 24ου Εθνικού Συνεδρίου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας ΗΠΑ-Καναδά που πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο σαββατοκύριακο στους χώρους του Ιδρύματος «Παναγία Σουμελά» στο Νιου Τζέρσεϊ.

Έτσι, επί τάπητος βρέθηκε η Εκπαιδευτική Επιτροπή, η οποία όταν δημιουργηθεί θα εργαστεί μαζί με το ΕΚΕΜΑΠ πάνω στο πώς η ιστορία του Πόντου θα διδάσκεται στα δημόσια σχολεία. Επίσης συζητήθηκε η δημιουργία Επιτροπής Πολιτικής Προώθησης της Γενοκτονίας που θα δουλέψει σε πολιτικό επίπεδο, σε συνεργασία και με άλλους φορείς.

Από το Εθνικό Συνέδριο, στο οποίο συμμετείχαν πέντε σωματεία, προέκυψαν και τρία ψηφίσματα που καταδικάζουν: την τουρκική προκλητικότητα Αιγαίο και την αδιαλλαξία στο Κυπριακό, τον αλυτρωτισμό των Σκοπίων, και τη στάση της αλβανικής κυβέρνησης απέναντι στην ελληνική μειονότητα.

Νέο ΔΣ
Οι εργασίες έκλεισαν με αρχαιρεσίες και τη σύσταση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Πρόεδρος είναι ο Κώστας Τσιλφίδης, αναπληρωτής πρόεδρος ο Μιλτιάδης Τσαβδαρίδης, γραμματέας επικοινωνίας και υπεύθυνη εκπαιδευτικών θεμάτων η Αναστασία Σπυρίδου, υπεύθυνος Τύπου και γραμματέας πρακτικών ο Σπύρος Ασλανίδης, ταμίας η Σοφία Μιχαηλίδου και βοηθός ταμία ο Στάθης Μιχαηλίδης.


Μέλη του νέου ΔΣ της Παμποντιακής Ομοσπονδίας ΗΠΑ-Καναδά

Τις υπόλοιπες θέσεις αναλαμβάνουν οι: Χριστίνα Τσαβδαρίδου (υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων), Δαμιανός Τογρίδης (υπεύθυνος νεολαίας και συντονιστής πολιτιστικών εκδηλώσεων), Γεωργία Μαυρίδου (συντονίστρια νεολαίας), Μανώλης Ερμείδης (liaison σωματείων), Νίκη Στεργίου (liaison νεολαίας).

Το 25ο Εθνικό Συνέδριο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας ΗΠΑ-Καναδά θα γίνει στο Τορόντο το 2021.