19 Οκτώβριος 2019, 09:48 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Οκτώβριος 2019, 10:24

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής και η ομογένεια στηρίζουν τον Παναγιώτη-Ραφαήλ

  • Μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου για τα Σεπτεμβριανά
    (Φωτ.: Αρχιεπισκοπή Αμερικής / Δημήτρης Πανάγος)

Μήνυμα στήριξης, ευαισθησίας και αγάπης έστειλε στην οικογένεια του Παναγιώτη-Ραφαήλ Γλωσσιώτη ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος. Με επιστολή στον πατέρα του 18 μηνών αγοριού γνωστοποιεί ότι επικοινώνησε με τον Έλληνα υπουργό Υγείας προκειμένου να βοηθηθεί η άμεση μετάβαση της οικογένειας στη Βοστόνη για την εξειδικευμένη γονιδιακή θεραπεία. Για τις προθέσεις της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, τις οποίες στηρίζει και η ελληνική ομογένεια στις ΗΠΑ, είναι ενήμερος και ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

Ο Παναγιώτης-Ραφαήλ έχει διαγνωστεί με νωτιαία μυϊκή ατροφία, μια σπάνια και βαρύτατη εκφυλιστική νόσο του μυϊκού συστήματος.

«Η περιπέτεια υγείας του μόλις 18 μηνών υιού σας με έχει συγκλονίσει βαθύτατα και εμένα προσωπικά και ολόκληρη την ομογένειά μας στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, την οποία έχω την ύψιστη τιμή να διακονώ», γράφει στην επιστολή του ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος, και συνεχίζει: «Πρόκειται για μια τιτάνια μάχη που δίνετε με απαράμιλλο ψυχικό σθένος και εσείς και η γενναία σύζυγός σας. Για έναν αγώνα ζωής που με τη βοήθεια του Θεού και τη συνδρομή της επιστήμης οφείλουμε όλοι ως άνθρωποι, με όποιες δυνάμεις διαθέτει ο καθένας μας, να δώσουμε για να κερδηθεί».

Μάλιστα στην επιστολή αναφέρεται ότι ο Βασίλης Κικίλιας διαβεβαίωσε τον κ. Ελπιδοφόρο ότι σε λίγες ημέρες το θέμα θα έχει λυθεί οριστικά. Άλλωστε, όπως τονίζει ο Αρχιεπίσκοπος απευθυνόμενος στην οικογένεια Γλωσσιώτη, «η ανθρώπινη ζωή, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για ένα αγγελούδι, ένα γλυκό παιδάκι σαν το δικό σας, δεν μπορεί να μετρηθεί με κανένα εκατομμύριο».