18 Οκτώβριος 2019, 22:35 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Οκτώβριος 2019, 22:25

Ξάνθη: Βραβεία σε μαθητές της Σταυρούπολης που μπήκαν σε ΑΕΙ

  • Ξάνθη: Βραβεία σε μαθητές της Σταυρούπολης που μπήκαν σε ΑΕΙ
    Στιγμιότυπο μετά την απονομή των βραβείων έξω από το κτήριο του σχολικού συγκροτήματος Σταυρούπολης Ξάνθης

Την άοκνη προσπάθεια μαθητών από το σχολικό συγκρότημα της Σταυρούπολης στην Ξάνθη και την αγάπη τους για τα γράμματα επιβράβευσε για ακόμα μια χρονιά ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Τάσος Κοντογιαννίδης. Παρουσία των τοπικών Αρχών απένειμε χρηματικά βραβεία στους εισαχθέντες στα ΑΕΙ μαθητές και μαθήτριες του Λυκείου της πόλης για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020.

Ο Τάσος Κοντογιαννίδης που κατάγεται από την περιοχή και φοίτησε στο ίδιο σχολείο, συνεχάρη τα παιδιά, τους ευχήθηκε να είναι επιμελείς, να έχουν δύναμη, υπομονή και κουράγιο για να περατώσουν με επιτυχία τις σπουδές τους.

Τους απηύθυνε επιπλέον συμβουλές για το τι πρέπει να κάνουν στην ζωή τους και να αποφεύγουν τα ναρκωτικά, τη σύγχρονη μάστιγα που καταστρέφει τη νεολαία μας και βάζει σε περιπέτειες τις οικογένειές τους.

Από το Λύκειο της Σταυρούπολης πέντε από τα επτά παιδιά της Γ΄ Τάξης που έδωσαν εξετάσεις, οι Νικολέτα-Παρθένα Γενετίδου, Νικόλαος Παπαδόπουλος, Δέσποινα Μπουργουτζόγλου, Μαγδαληνή Στεργίου και Θόδωρος Παπαδόπουλος, εισήχθησαν στα ΑΕΙ, χωρίς να έχουν την πολυτέλεια του φροντιστηρίου. Χρηματικά βραβεία δόθηκαν επίσης και σε τρεις μαθητές και μαθήτριες, Μαρίνα Αντωνιάδου Κων. Μοσχόνης και Καλλιόπη Μακέδη από τα Κομνηνά Ξάνθης, που εισήχθησαν σε πανεπιστημιακές σχολές, καθώς επίσης και στους πρώτους και τους αριστούχους όλων των τάξεων του Γυμνασίου και του Λυκείου Σταυρουπόλεως.

Ο Τάσος Κοντογιαννίδης, εκτός από τα χρηματικά βραβεία στους μαθητές και στους επιτυχόντες στα ΑΕΙ, πρόσφερε στο σχολικό συγκρότημα ένα σημαντικό ποσό για τις σχολικές εκδρομές και δωροεπιταγές σε φτωχές οικογένειες της περιοχής.

Στην εκδήλωση παρέστησαν και απηύθηναν χαιρετισμό, ευχές και συμβουλές, ο Μητροπολίτης Ξάνθης Παντελεήμων, ο αντιπεριφερειάρχης Νικ. Ευφραιμίδης ο αντιδήμαρχος Ξάνθης Απόστολος Ελευθεριάδης, εκπρόσωποι της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, και άλλοι επίσημοι. Στην εκδήλωση διαβάστηκε συγχαρητήριο μήνυμα προς τους επιτυχόντες, της προέδρου της ΕΣΗΕΑ Μαρίας Αντωνιάδου.