18 Οκτώβριος 2019, 21:40 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Οκτώβριος 2019, 21:47

Με Ίμβριους συναντήθηκε ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος στη Θεσσαλονίκη

  • Με Ίμβριους συναντήθηκε ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος στη Θεσσαλονίκη
    Ο Πατριάρχης φύτεψε μια ελιά μαζί με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα έξω από κτήριο της περιφέρειας που εγκαινίασε (φωτ.: Γρ. Τύπου Απ. Τζιτζικώστα)

Με Ίμβριους που ζουν στη Θεσσαλονίκη και με απογόνους τους συναντήθηκε σήμερα το απόγευμα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος σε κατάστημα ψιλικών και τροφίμων, το οποίο διατηρεί ο νεαρός επιχειρηματίας Νεκτάριος Κομνηνάρας με καταγωγή από την Ίμβρο, στην οδό Γαμβέτα, στη Θεσσαλονίκη. Τον Πατριάρχη, τον οποίο συνόδευε ο μητροπολίτης Δράμας Παύλος, υποδέχθηκαν θερμά μέλη της Ένωσης Ιμβρίων Μακεδονίας - Θράκης, μεταξύ αυτών ο πρόεδρος της Ένωσης Παύλος Σταματίδης και ο γραμματέας της Γιώργος Κομνηνάρας, καθώς και παλιοί φίλοι του Οικουμενικού Πατριάρχη, γεννημένοι στην Ίμβρο. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος συνομίλησε μαζί τους και τους έδωσε τις ευχές του.

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τον Οικουμενικό Πατριάρχη, καθώς οι συντοπίτες του, του αφιέρωσαν μια τούρτα για τα πενήντα χρόνια ιεροσύνης, που συμπληρώνονται αύριο, αφού χειροτονήθηκε πρεσβύτερος στις 19/10/1969.

Στη συνέχεια, ο Οικουμενικός Πατριάρχης αναχώρησε για να παραστεί στα εγκαίνια έκθεσης εικαστικών στην αίθουσα τέχνης της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Ανδρών Θεσσαλονίκης.

(Φωτ.: orthodoxianewsagency.gr / Ραφαήλ Γεωργιάδης)

Gallery