18 Οκτώβριος 2019, 16:05 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Οκτώβριος 2019, 16:05

Εισβολή Ρουβίκωνα στο γραφείο του Βασίλη Κικίλια

  • Εισβολή Ρουβίκωνα στο γραφείο του Βασίλη Κικίλια
    Ένα από τα τρικάκια που πέταξαν οι αντιεξουσιαστές στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Υγείας (πηγή: Twitter / Vassilis Kikilias)

Στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια που βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας εισέβαλαν τέσσερις αντιεξουσιαστές, οι οποίοι πέταξαν τρικάκια στο εσωτερικό και κόκκινη μπογιά στην εξώπορτα και φώναξαν συνθήματα προτού τραπούν σε φυγή.

Με ανάρτηση σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου ο Ρουβίκωνας ανέλαβε την ευθύνη για την «παρέμβαση», επικρίνοντας τις πολιτικές στο χώρο της υγείας και κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον μικρό Παναγιώτη-Ραφαήλ.

Οι αντιεξουσιαστές κατάφεραν να μπουν στο γραφείο «χρησιμοποιώντας» μια γυναίκα που ισχυρίστηκε ότι είχε ραντεβού με τον υπουργό. Όταν συνεργάτες του την ενημέρωσαν ότι βρίσκεται στη Βουλή, άνοιξε την πόρτα για να φύγει και τότε εισέβαλαν τα μέλη του Ρουβίκωνα. Ο αστυνομικός που ήταν παρών κατάφερε να συλλάβει τον έναν, ο οποίος προσήχθη στη ΓΑΔΑ.

Ο Βασίλης Κικίλιας στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ανέβασε φωτογραφίες με τα τρικάκια και τη βανδαλισμένη πόρτα. Χαρακτήρισε άνανδρους τους αντιεξουσιαστές, κατήγγειλε ότι εκφόβισαν, απείλησαν και τραμπούκισαν εργαζόμενους και εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον αστυνομικό. «Δεν τρομοκρατούμαι», τόνισε.