18 Οκτώβριος 2019, 11:04 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Οκτώβριος 2019, 11:11

Μέλη του ΔΣ της ΟΣΕΠΕ ζητούν την άμεση παραίτηση του προέδρου, Αναστάσιου Οσιπίδη

  • Μέλη του ΔΣ της ΟΣΕΠΕ ζητούν την άμεση παραίτηση του προέδρου, Αναστάσιου Οσιπίδη

Τέσσερα συγκεκριμένα περιστατικά ανάγκασαν πέντε μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων στην Ευρώπη (ΟΣΕΠΕ) να ζητήσουν την άμεση παραίτηση του προέδρου της, Αναστάσιου Οσιπίδη. Η επίσημη καταγγελία στάλθηκε σε όλα τα σωματεία της Ομοσπονδίας προς ενημέρωσή τους, και υπογράφεται από τους: Χρήστο Πεχλιβανίδη, Χρήστο Χαζαρίδη, Γρηγόρη Τσαβδαρίδη, Βαλάντη Παπαδόπουλο και Δημήτρη Καρτάλη.

«Τον εμπιστευθήκαμε τυφλά και πιστά και δεν πιστεύαμε όσα ζούσαμε. Αλλά ήρθε, έστω αργά, το πλήρωμα του χρόνου. Ζητούμε την άμεση παραίτησή του και τη διενέργεια άμεσα, ως ορίζει το καταστατικό, εκλογών» αναφέρεται στην επώνυμη καταγγελία.

Τα πέντε μέλη του ΔΣ χρεώνουν στον Αν. Οσιπίδη λάθος χειρισμούς με τους δημόσιους φορείς και την εκκλησία της Γερμανίας, κρυφές συνομιλίες με άλλους οργανισμούς της ποντιακής ομογένειας, έλλειψη συνεργασίας με το ταμείο της ΟΣΕΠΕ καθώς και ενέργειες και αποφάσεις εν αγνοία του υπόλοιπου ΔΣ.

Το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνεδρίαση, στην οποία ο πρόεδρος δεν παρευρέθηκε, και τα πέντε μέλη του ΔΣ κατέθεσαν μομφή στο πρόσωπό του ζητώντας την άμεση παραίτησή του.

  • Διαβάστε όλη την καταγγελία εδώ.
Συλλογοι