18 Οκτώβριος 2019, 10:41 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Οκτώβριος 2019, 10:46

Αφιερωματική εκδήλωση για τη Γενοκτονία των Αρμενίων στην Καλαμάτα

  • Αφιερωματική εκδήλωση για τη Γενοκτονία των Αρμενίων στην Καλαμάτα
    O Μπάρεντ Μαρόνιαν (φωτ.: womenof1915.com)

Το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ θέλοντας να τιμήσει την επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων προσκάλεσε στην Καλαμάτα από τις ΗΠΑ τον Αρμένιο σκηνοθέτη Μπάρεντ Μαρόνιαν και διοργανώνει ένα διήμερο αφιέρωμα στη Γενοκτονία των Αρμενίων σε συνεργασία με τη Filmhouse / Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας και με τη συμμετοχή της Αρμενικής Κοινότητας Καλαμάτας, την Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδος-Armenian National Committee of Greece, την AYF Greece-Αρμενική Νεολαία Ελλάδος και τη στήριξη της Μητρόπολης Μεσσηνίας και του Δήμου Καλαμάτας.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

  • Το Σάββατο στις 19:30 στο Στέκι του Κέντρου Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας (Μπενάκη 11) θα πραγματοποιηθεί προβολή του ντοκιμαντέρ Orphans of the Genocide (Τα Ορφανά της Γενοκτονίας) του Μπάρεντ Μαρόνιαν, παρουσία του σκηνοθέτη. Θα ακολουθήσει σχετική συζήτηση και γνωριμία με τον δημιουργό. Παράλληλα, στο χώρο θα υπάρχει φωτογραφική έκθεση.
  • Την Κυριακή στις 18:00 στο αμφιθέατρο «Θόδωρος Αγγελόπουλος» θα γίνει αναδρομή στο ιστορικό και πολιτικό πλαίσιο της Γενοκτονίας, με ομιλίες, μεταξύ άλλων, από την Αϊβαζιάν Αλίν (μέλος της Αρμενικής Νεολαίας Ελλάδας) και την Βαρσενίκ Γκαλστιάν (αντιπροέδρο της Αρμενικής Κοινότητας Καλαμάτας). Στις 18:30 θα πραγματοποιηθεί προβολή του ντοκιμαντέρ Womenof 1915 (Γυναίκες του 1915) του Bared Maronian, σε πανελλήνια πρεμιέρα. Στις 20:00 θα γίνει συζήτηση με τον σκηνοθέτη και στις 20:30 συναυλία του Χάιγκ Γιαζιτζιάν.